Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η κυβέρνηση του «μαύρου» ολοκληρώνει την απαξίωση της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοί της επιμένουν

Παραμένει το «μαύρο»στη δημόσια τηλεόραση - κατατέθηκε την Πέμπτη 4/7 το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ το οποίο ολοκληρώνει την απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης - για «κακέκτυπα λύσεων» μιλούν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν τον αγώνα τους

 Σάββατο6/7

 Μέσα στα επόμενα 24ωρα φεύγει το "μαύρο" και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα ανοίξει και πάλι δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής. Ο κ. Καψής, μιλώντας το πρωί στο MEGA σημείωσε πως δεν αποκλείεται οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ. Σε σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Καψής, εν μέσω πολλών ασαφειών, επέμεινε στις προτάσεις της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με όσα είπε,  δε θα φτιαχτεί ενδιάμεσος μεταβατικός φορέας αλλά οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν συμβάσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Για την επιλογή των 2.000 ατόμων θα γίνει «ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος» όπου θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, αλλά «θα υπάρξει μέριμνα» ώστε η συντριπιτκή πλειοψηφία να είναι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ. 

Tη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Π. Καψή με τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΡΤ, με μοναδικό «αγκάθι», όπως σημείωσε ο ίδιος, τις δίμηνες συμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υφυπουργός αναφερόμενος στο προσωπικό που πρόκειται να αποχωρήσει, σημείωσε ότι θα δοθούν ανάλογα κίνητρα με αυτά που ισχύουν για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο. Το μεσημέρι του Σαββάτου, έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. (πηγή: ertopen.com)

To πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και αρκετούς ακόμη καλλιτέχνες. Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 10/7 απευθύνει η Πρωτοβουλία «ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της VPRC, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, δηλάδη το 58% ,θεωρεί λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων  της  Δευτέρας 8/7.

Για κορύφωση της «απαξίωσης και της συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. «Είναι φανερό πως θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους» υπογραμμίζει σε σχετική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ


Παρασκευή 5/7
  
Το σημερινό πρόγραμμα στο Ραδιομέγαρο περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «ΕΡΤ - Κρίση - Αγώνες - Αριστερά» με συμμετοχή του Π. Λαφαζάνη και αρκετών ακόμη  εκπροσώπων οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς. Στις 9:30 η συναυλία με τους Χαϊνηδες και πλήθος καλλιτεχνών.

Πέμπτη 4/7

Ενώ παραμένει το «μαύρο», κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το "μαύρο" που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας».


13:30 Με παρέμβαση της αστυνομίας στους πομπούς της ΕΡΤ στα Γεράνεια, βγήκαν τα καλώδια και έτσι πλέον δεν υπάρχει σήμα σε περιοχές όπως στα νότια προάστια και στον Κορινθιακό. 


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)