Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ: Τον ξέχασαν στο κελί – Αποζημίωση εκατομμυρίων

Χωρίς τροφή και νερό, είχε παραμείνει στο κελί του για πέντε ημέρες φοιτητής από την Καλιφόρνια που είχε συλληφθεί σε επιχείρηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο φοιτητής είχε ξεχαστεί στο κελί από τους αξιωματικούς για πέντε ημέρες και είχε αναγκαστεί – στην απόγνωσή του - να πιει και τα ούρα του για να επιζήσει.

Τώρα οι αρχές θα αναγκαστούν να πληρώσουν αποζημίωση. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο φοιτητής, Ντάνιελ Τσόγκ, 25 ετών, θα λάβει από την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τσόγκ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012 κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά των ναρκωτικών μαζί με άλλους ύποπτους . Ο νεαρός παρέμεινε τότε «κατά λάθος» σε ένα κελί, είπαν οι αρχές. Εντοπίστηκε πέντε ημέρες αργότερα.

«Ήταν όλη την ώρα χωρίς τροφή ή νερό» και στην απελπισία του ήπιε τα ούρα του, είπε ο Τσόγκ αργότερα. Οι φρουροί –πρόσθεσε - είχαν αγνοήσει τις κραυγές και τις κλωτσιές του στην πόρτα του κελιού. Ο νεαρός χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας τοπικού νοσοκομείου.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)