Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ξύλο και προσαγωγές στον Υμηττό κατά εργαζομένων της ΕΡΤ

Φωτογραφία από anemosantistasis.blogspot.gr στο Twitter

Από τον Υμηττό, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απεκατέστησαν το σήμα του σταθμού. Ωστόσο, τους επιτέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν και σε εννέα προσαγωγές.
Περίπου 50-60 αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανέβηκαν, το απόγευμα της Δευτέρας, στον προαύλιο χώρο των πομπών, στον Υμηττό και απεκατέστησαν το σήμα του σταθμού, με αποτέλεσμα να εκπέμψει η ΕΡΤ σε ολόκληρη την Αττική από τη συχνότητα 21.
Ωστόσο στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία επιτέθηκε στους αλληλέγγυους και τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα να πέσει ξύλο και να γίνουν και εννέα προσαγωγές (μεταξύ αυτών, η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη). Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.


ΠΗΓΗ:
efsyn.gr

Σε προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές στο σημείο όπου βρίσκονται οι κεραίες στον Υμηττό, μετά από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αριστερές οργανώσεις και κινήματα που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό μετά από επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον χώρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν οχτώ προσαγωγές από τους συγκεντρωμένους με τους προσαχθέντες να έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους μέλη της ΣΠΙΘΑΣ, η δημοσιογράφος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Εύα Μαυρογένη, και άλλος ένας εργαζόμενος της ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική στο κανάλι 21.

Λίγη ώρα μετά την εκπομπή σήματος στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν και οι προσαγωγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την επέμβαση της αστυνομίας η εκπομπή σήματος διεκόπη.

Έξω από τη ΓΑΔΑ μεταβαίνουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες ενώ μαζί τους είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης.

left.gr
H ΕΡΤ εκπέμπει στο κανάλι 21
Πριν κάποια ώρα η ΕΡΤ ξεκίνησε να εκπέμπει αναλογικά από το κανάλι 21 του Υμηττού, ενέργεια που πήγαν να υποστηρίξουν αλληλέγγυοι.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μιά κλούβα μπάτσοι και 6 περιπολικά ανέβηκαν στις κεραίες και χωρίς καθυστέρηση άρχισαν να ξυλοφορτώνουν ανθρώπους.
Υπήρχε ένα πανό μόνο και η επέμβαση ήταν ειρηνική χωρίς διάθεση σύγκρουσης με τους μπάτσους.
Κάποια δημοσιογράφος μετέδωσε από το δελτίο ειδήσεων γύρω στις 10 πως είδε τους μπάτσους να δέρνουν μιά κοπέλα και να κάνουν 2 συλλήψεις.
1484252
ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝΕ
από D. 22:19, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Στον Υμηττό βρίσκονται δυο περιπολικά και 30 Τεχνικοί και αλληλέγγυοι οι οποίοι απειλούνται από την αστυνομία ότι θα συληφθούν, ενώ οι αστυνομικοί έχουν προκαλέσει φθορά ξένης περιουσίας (στοιχεία και ονόματα υπάρχουν), τα μηχανήματα είναι χρεωμένα στους Τεχνικούς της ΕΡΤ 21:00
Καταγγελία πολιτών για φθορά σε πομπό
Βίντεο από τις προσαγωγές
Αστυνομικοί εμποδίζουν βουλευτές να περάσουν
Παράνομες συλλήψεις (ολόκληρο)
ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!! 21:15
Πεντε προσαγωγές μέχρι τώρα συνολικά μεταξύ αυτών η Ευα Μαυρογέννη Δημοσιογράφος της ΕΡΤ 21:20

Πάρα πολύ μεγάλη δύναμη της αστυνομίας στο δρόμο για τις κεραίες, φαίνονται ακόμα και από το Ν. Ψυχικό τα περιπολικά 21:25

Εχουμε χάσει την επικοινωνία με τα άτομα που είναι πάνω στις κεραίες , μάλλον έχουν γίνει πολλές προσαγωγές…
1484260
κάλεσμα από Σπίθα για ΓΑΔΑ
από Nikos 22:58, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
την πέσανε πολύ άσχημα και έχουν μαζέψει πάνω από 20 άτομα . Η σπίθα κάνει κάλεσμα για ΓΑΔΑ
1484263
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ
από erg_deltio 23:05, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Αλληλέγγυοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τη ΓΑΔΑ όπου έχουν προσαχθεί 5 πολίτες.
Ανάμεσά τους και μιά ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ, η Ευα ΜΑυρογένη
1484264
Συλληψεις και προσαγωγες
από υμηττος 23:20, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Μολις εγινε καλεσμα στο ζωντανο προγραμμα της ΕΡΤ για συγκεντρωση στη ΓΑΔΑ. Εχουν γινει τουλαχιστον 5 συλληψεις
1484265
Χρειάζεται κόσμος στην ΓΑΔΑ
από PiKei 23:24, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Συγκεντρώνεται κόσμος στην ΓΑΔΑ. Αν μπορεί κάποιος/κάποια ας πάει…
Για να αποφύγουμε τυχόν μπερδέματα
από erg_deltio 23:34, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
Δεν είναι ξεκάθαρο ποιός πολιτικός χώρος καλεί στη ΓΑΔΑ, αλλά έχει μικρή σημασία, αφού κάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ανακοινώθηκε από μικροφώνου στη συναυλία που γίνεται τώρα εκεί.
Σύμφωνα με τη “κατάληψη ΕΣΗΕΑ” οι προσαγωγές είναι 9, αλλα ΜΜΕ λένε για 20.
1484274
Είναι πια ορατό…
από PiKei 0:28, Τρίτη 30 Ιουλίου 2013
…ότι υπάρχουν δύο ΕΡΤ μέσα στο Ραδιομέγαρο. Το ραδίοφωνο που έβγαλε αμέσως μόλις είχε επιβεβαιώμένες πληροφορίες έκτακτο δελτίο και η τηλεόραση που έπαιξε δέκα λεπτά κυβερνητικής μαλακίας πριν μιλήσει για το θέμα πριν τις φωτιές για τρία-τέσσερα λεπτά.
1484283
Nαι αλλά το άλλο μέσο μαζικής αποχαύνωσης τι λέει
από ποτέδεΣΚΑεΙ 1:26, Τρίτη 30 Ιουλίου 2013
Πολίτες προσπαθούν να ανοίξουν τους πομπούς ΕΡΤ στον Υμηττό
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αριστερές οργανώσεις, ενώ επί τόπου έχει μεταβεί αστυνομική δύναμη.
Δημοσίευση: 29/07/2013 – 22:14
Απευθείας το έπιασε ο δορυφόρος και τους έστειλε ενάντια στους συναδέλφους “που τους αποκαλούν πολίτες”.  Ούτε στιγμή δε χάνουν να συμβάλουν στην παραπληροφόρηση.  Μέχρι και το voice of america, η μητρική τους δηλαδή εταιρεία, δεν τα λέει τα πράγματα τόσο βάρβαρα και ταξικά.
Πως δηλαδή ρε Αλαφούζε είχατε εσείς πληροφορίες πριν μεταβεί η αστυνομία και μέσα στα σκοτάδια και στο βουνό γνωρίζατε πιο πολλά και από τους ίδιους που ήταν εκεί τα πολιτικά τους φρονήματα και την συμμετοχή τους σε οργανώσεις;
Μόνο που ήταν και 10 “αντεξουσιαστές” όπως μας λέτε, αλλά δεν είχαν κινητά μαζί να τους καταγράψει το ραδιομέγαρο σας και ΣΙΓΑ μην τους έπιανε κανείς στο βουνό!
Φανατικός ακροατής του ποτέδεΣΚΑεΙ
1484287
Ενημέρωση από Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
από @ 1:45, Τρίτη 30 Ιουλίου 2013
Update 01.39 Στις 8 συλλήψεις ο απολογισμός. Απολογούνται σε 1 περίπου ώρα με άγνωστο κατηγορητήριο
Update 01.30 Έγκλειστοι παραμένουν οι προσαχθέντες του Υμηττού. Φαίνεται ότι μεθοδεύεται η σύλληψή τους και πληροφορίες κάνουν λόγο για την ιδιαίτερη “συνεισφορά” του Γκίκα Μάναλη σε αυτό.
Update 23.00 Σε 9 προσαγωγές εργαζομένων  προχώρησε η αστυνομία μετά από επέμβαση στον Υμηττό. Οι συνάδελφοι οδηγήθηκαν δεμένενοι με χειροπέδες στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώνεται απ’ έξω.
ΠΗΓΗ:
*************************************************************************
Τελευταία ενημέρωση: 
Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στον Υμηττό και σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν τον πομπό της ΕΡΤ και πλέον μεταδίδει από το κανάλι 21 στην Αττική. Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις.
Φωτογραφία από anemosantistasis.blogspot.gr στο TwitterΦωτογραφία από anemosantistasis.blogspot.gr στο Twitter Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη του κινήματος Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Πληροφορίες από το twitter, κάνουν λόγο για επέμβαση των ΜΑΤ και δύο προσαγωγές, καθώς και για το κατέβασμα του σήματος της ΕΡΤ στην συχνότητα 21.
ΠΗΓΗ:

*******************************************************************************
Από την ομάδα ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία Michael Fratzoglou Η ΕΡΤ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 21!!!!!!!! ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ,ΤΟ ΕΠΑΜ,ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΜΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!!!!!1 ΤΩΡΑ! καλουμε τους πολίτες να ανέβουν τώρα στον Υμηττό να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τον πομπό της ΕΡΤ! Την περιουσία του ελληνικού λαού! Στον Υμηττό αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 70 άτομα και όπως πληροφορούμαστε η Αστυνομία βρίσκεται καθ όδόν. Κοινοποιειστε το ολοι! Μου αρέσει! · · Να παρακολουθώ τη δημοσίευση · Κοινοποιήστε · πριν από μία ώρα περίπου
Michael Fratzoglou ΤΩΡΑ. ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ!! πριν από 21 λεπτά
*************************************************************************************************
ΑΠΟ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)