Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Εξαπλώνεται το μποϊκοτάζ - απάντηση στους νόμους Πούτιν

Εξαπλώνεται το μποϊκοτάζ - απάντηση στους νόμους Πούτιν
Τη δική τους απάντηση στους ομοφοβικούς νόμους που θεσμοθετεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δίνουν όλο και περισσότερα κέντρα διασκέδασης όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι. Η «μόδα» ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, επεκτείνεται ωστόσο αστραπιαία και στην Ευρώπη.

Ήδη πολλά λονδρέζικα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στα οποία συχνάζουν ομοφυλόφιλοι έχουν αναρτήσει στην είσοδο του καταστήματος αφίσα με την ένδειξη ότι «δεν σερβίρουν ρωσική βότκα» ενώ το hashtag #NyetRussianVodka γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο twitter. 

Η κίνηση μποϊκοτάζ στο πιο διάσημο ρωσικό προϊόν ξεκίνησε έπειτα από την ψήφιση τον περασμένο Ιούνιο μίας αμφιλεγόμενης νομοθεσίας, με την οποία ποινικοποιείται – με την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων – κάθε «προπαγάνδα» υπέρ της ομοφυλοφιλίας παρουσία ανηλίκων.

Με το μποϊκοτάζ τους, οι αντίστοιχες οργανώσεις θέλουν να διαμαρτυρηθούν και για την καταστολή των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
«Την ώρα που άλλες χώρες κάνουν προόδους (για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων), η Ρωσία οπισθοδρομεί», δήλωσε ο Τζέρεμι Τζόζεφ, ιδρυτής της G-A-Y, ομάδας προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, που διαχειρίζεται το φημισμένο νυχτερινό κέντρο «Heaven» στο Λονδίνο. Το «Heaven» ήταν από τα πρώτα κλαμπ που απέσυραν από το μπαρ τους τα ρωσικά προϊόντα. Αντίστοιχες κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και στο Βερολίνο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός συγγραφέας Νταν Σάβατζ κάλεσε κάλεσμα για μποϊκοτάζ, ζητώντας από όλα τα γκέι μπαρ «να μην σερβίρουν Stoli και ρωσική βότκα» για να καταγγείλουν αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «αντι-ομοφυλοφιλικό πογκρόμ του Πούτιν».
Η βότκα Stolichnaya αντέδρασε στην εκστρατεία τούτη δημοσιεύοντας την Παρασκευή ανοικτή επιστολή, με την οποία στηλίτευε «τις τρομερές πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης»: «Η βότκα Stolichnaya πάντοτε υπήρξε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει με σθένος τη Λεσβιακή, Αμφιφυλόφυλη Τρανσέξουαλ και Γκέι Κοινότητα (LSBT)», επεσήμανε ο Βαλ Μεντελέγεφ, γενικός διευθυντής του ομίλου SPI, που παράγει τη συγκεκριμένη μάρκα.
Μάλιστα, στο Λονδίνο έχει προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας, στην οποία έχουν ήδη δηλώσει μέσω Facebook ότι θα συμμετάσχουν χιλιάδες άνθρωποι.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)