Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Νέο σχέδιο κινητικότητας 12,500 δημοσίων υπαλλήλων το Σεπτέμβρη - Ανοίγουν οι πύλες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Μέχρι σήμερα η προθεσμία των γενικών γραμματέων των Υπουργείων να αποστείλουν τους καταλόγους με τον αριθμό των υπαλλήλων που θεωρούνται πλεονάζοντες  
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που έχουν λάβει οι γενικοί γραμματείς των Υπουργείων για την αποστολή των καταλόγων με τον αριθμό των υπαλλήλων που κρίνονται ως πλεονάζοντες, τις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται, καθώς και τον κλάδο και την ειδικότητα όπου ανήκουν.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας έξω από το υπουργείο Δοικητικής Μεταρρύθμισης από τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού στις 2 το μεσημέρι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τη 1 έως τη λήξη της βάρδιας.
 

Όχι στη διαγραφή χρέους, αλλά ναι σε ένα Σχέδιο Μάρσαλ Β’ για την Ελλάδα και τη νότια Ευρώπη δηλώνει ο Πίιρ Στάινμπρουκ, επικεφαλής των γερμανών σοσιαλιστών και αντίπαλος τη Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

«Η Ελλάδα μπορεί να αντιστρέψει τις προβλέψεις των εταίρων και δανειστών της», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας τις αρνητικές προβλέψεις της Κομισιόν. Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι «ο κίνδυνος για τον προϋπολογισμό είναι περισσότερο πολιτικός και συνδέεται με την κόπωση των βουλευτών», τους οποίους κάλεσε να πιστέψουν ότι «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

«Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη», διαβεβαίωσε, μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. «Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξορθολογίζουμε το σύστημα όπου χρειάζεται» τόνισε.
Καλπάζει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα. Έφτασε στο 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013. Στοχευμένους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές για την καταπολέμησή της ξεκινά από την 1η Αυγούστου το υπουργείο Εργασίας.

«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν έχει παρέλθει, αλλά οι επενδυτές μοιάζουν να το αγνοούν», υποστηρίζει ο κορυφαίος  αναλυτής της UBS, Τζοσουά ΜακΚάλουμ. Προσθέτει πως θεωρεί «βέβαιη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)