Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ισπανία: Βίαιες εξώσεις οικογενειών και μεταναστών σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Του Αργύρη Παναγόπουλου
Στη Μαδρίτη η προσπάθεια της αστυνομίας να κάνει έξωση σε ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά, που είχαν καταλάβει διαμέρισμα υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που ανήκε στο Δήμο, κατέληξε στην σύλληψη 15 ακτιβιστών της Πλατφόρμας εναντίον των Υποθηκών (ΡΑΗ), που την προηγούμενη νύκτα είχαν πάει να κοιμηθούν στην εξώπορτα του διαμερίσματος για να εμποδίσουν την... έξωση.


Στη Βαρκελώνη η επίθεση της αστυνομίας εναντίον τουλάχιστον 120 άστεγων, εκ των οποίων 50 μετανάστες χωρίς χαρτιά, που είχαν καταλάβει δύο αποθηκευτικούς χώρους κατέληξε σε ένα ανθρωποκυνηγητό, με τους άστεγους να βρίσκουν καταφύγιο σε μια γειτονική εκκλησία. Ο ιερέας που απέτρεψε τις προσαγωγές από την αστυνομία ζήτησε από το Δήμο στέγη και εργασία για τους μετανάστες.

Η αστυνομία της υπερσυντηρητικής τοπικής κυβέρνησης της Βαρκελώνης κινητοποίησε 50 κλούβες, ενώ πάνω από 40 άνδρες εισέβαλαν στην αποθήκη συναντώντας μια ειρηνική παθητική αντιμετώπιση. Οι βουλευτές της καταλανικής αριστεράς, Ζ. Ερέρα και Ντ. Κομπανιόν βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους μετανάστες απαιτώντας από το Δήμο να τους παραχωρήσει χώρο εγκατάστασης.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)