Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Απόψε στην Ηγουμενίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ηγουμενίτσα, στην πλατεία Δημαρχείου, θα μιλήσει απόψε στις 8.30 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αλέξη Τσίπρα θα πλαισιώνουν, εκτός από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, οι νέοι και οι νέες από το παρακείμενο camping. Άλλωστε, με την ομιλία αυτή, κορυφώνεται πολιτικά το 10ήμερο εναλλακτικής δράσης της νεολαίας.



Οι νέοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν όμως χθες και προχθές σε δύο παρεμβάσεις, που έτυχαν της θερμής ανταπόκρισης από την τοπική κοινωνία. Χθες, ειδικότερα, ομάδα νέων, με τη συμμετοχή της βουλευτού Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου και του μέλους της Π.Γ. Μάνιας Μπαρσέφσκι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και διανεμήθηκε κείμενο, υπό το χαρακτηριστικό τίτλο, "Όταν η επίθεση δε γνωρίζει όρια, η αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα. Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ".
Η κατάσταση μέσα, έτσι όπως την κατέγραψε η Ε. Αγαθοπούλου -ήταν και η μόνη στην οποία επετράπη η είσοδος- και την μετέφερε στην "Α", έχει ως εξής: σαράντα κρατούμενοι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς κρεβάτια. Σε έναν χώρο παραπέρα, γυναίκες και τρία ανήλικα παιδιά.
Προχθές, νέοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τη νότια Κέρκυρα, την περιοχή του Ίσσου - Λίμνης Κορισσίων, μια περιοχή που έχει βάλει στο μάτι το ΤΑΙΠΕΔ, ένα φιλέτο πιο σωστά, 1.788 στρεμμάτων. Σε συνεργασία με τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας, Μελιτειέων και Νεολαίας Κέρκυρας, εκφράσθηκε η κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της περιοχής. Σε δήλωσή τους, οι παρόντες και παρούσες σημείωσαν (στο left.gr) ότι "οι ψευδεπίγραφες 'επενδύσεις' (δηλαδή γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακά μεγαθήρια και βίλες πολυτελείας) που προωθούν τον τουρισμό 'για λίγους', την αποικιοκρατικού τύπου παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, την πολεοδόμηση χωρίς όρους, την ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και μαρίνων, και την οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, θα μας βρουν μαχητικά απέναντι".

Στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Βίτσας

Ταυτόχρονα με όσα γίνονται στην Ήπειρο, ο γραμματέας της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας πραγματοποιεί περιοδεία στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Αύριο ειδικότερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το απόγευμα θα συμμετέχει σε σύσκεψη στελεχών.
Ν. ΠΑΠ.
avgi.gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στις 20:30 στην πλατεία της Ηγουμενίτσας και αναμένεται να θέσει τουλάχιστον εμμέσως θέμα εκλογών

Σε ανοιχτή συγκέντρωση -παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού- στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας θα μιλήσει απόψε (στις 20.30) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει υψηλούς τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης και να αυξήσει τη συσπείρωση και την οργανωτική ετοιμότητα του κόμματός του, ενόψει εξελίξεων το φθινόπωρο.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει τουλάχιστον εμμέσως θέμα εκλογών, ζητώντας να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι διαλύει την κοινωνία και το κοινωνικό κράτος, ειδικά με τις απολύσεις σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου όπως είναι η παιδεία ή και η υγεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη του κόμματός του στις κοινωνικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των γιατρών και των εργαζομένων σε κλάδους, που δοκιμάζονται από την πολιτική της τρόικας, δίνοντας το σύνθημα για κοινωνική εξέγερση από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα με αφορμή και το κάμπινγκ, που διοργανώνει στο Δρέπανο της Θεσπρωτίας η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κάμπινγκ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζει, όπως λένε οι διοργανωτές, υπέροχες διακοπές και εξαιρετικές συζητήσεις. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)