Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Υπόθεση προστασίας «μυρίζει» η έκρηξη στο Κολωνάκι

Υπόθεση προστασίας «μυρίζει» η έκρηξη στο ΚολωνάκιΥπόθεση προστασίας διερευνούν οι αστυνομικές αρχές, ως το πιθανότερο αίτιο, πίσω από την επίθεση σε κατάστημα εστίασης (σουβλατζίδικο) στο Κολωνάκι, στις 5.30 το πρωί, σήμερα Τετάρτη, στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ. 

Ο δράστης, που έφτασε εποχούμενος σε δίκυκλο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, χωρίς να διακόψει την πορεία του, τη στιγμή που περνούσε μπροστά από το σουβλατζίδικο πέταξε μια τσάντα μέσα στο μαγαζί, στο οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα μόνο εργαζόμενοι. 

Ένας από τους υπαλλήλους, καταλαβαίνοντας ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό, άρπαξε αμέσως την τσάντα και την ξαναπέταξε έξω από το σουβλατζίδικο, στο δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τσάντα διακρινόταν ένας δυναμίτης με αναμμένο το φιτίλι του.

Ο ίδιος υπάλληλος προσπάθησε, μάλιστα, να σβήσει το φυτίλι ρίχνοντάς του νερό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει με αποτέλεσμα ο μηχανισμός να εκραγεί μπροστά του, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ζημιές από την έκρηξη προκλήθηκαν σε αρκετά αυτοκίνητα και τις κοντινές πολυκατοικίες, όπου έσπασαν πολλά τζάμια. Ο πυροτεχνουργός με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, που έφτασαν αμέσως μετά την έκρηξη, περιορίστηκαν στη συλλογή των ευρημάτων του μηχανισμού, ενώ δεν χρειάστηκε ούτε η παρέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, που έσπευσαν με δύο οχήματα, καθώς δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)