Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε Ανένδοτο μέχρι την τελική νίκη

Σε ανένδοτο αγώνα, που θα οδηγήσει στην τελική νίκη και στις εκλογές, κάλεσε χθες τον ελληνικό λαό ο Αλέξης Τσίπρας περιστοιχισμένος από εργαζόμενους ενός κλάδου που έχει βάναυσα πληγεί από τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα, ενός κλάδου που παίζει όμως καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της κοινωνίας μας: τους εκπαιδευτικούς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αμέριστη, "χωρίς αστερίσκους", συμπαράσταση του κόμματος προς τον κλάδο, ενώ από τις δηλώσεις του ξεχώρισε η εκτίμηση ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι "κρίσιμος μήνας". Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις με τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).


Αναλυτικά, "απέναντι στη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε ενωτικά, συντονισμένα, σε έναν ανένδοτο αγώνα, μέχρι την τελική νίκη, (όπου) τελική νίκη είναι να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στον δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή, νωπή λαϊκή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών".
Και αυτή η τελευταία αναφορά για "σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών" δεν ειπώθηκε τυχαία, καθώς "η συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων -το 98% από τα χρήματα που έχουμε πάρει- πηγαίνει σε τράπεζες και σε αποπληρωμή προηγούμενων δανείων. Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση, κατ' εντολή της τρόικας, να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να την κοιτάμε".
Παίρνοντας δε αφορμή από τη θλιβερή θερινή επικαιρότητα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: "Όλη η συζήτηση έχει επικεντρωθεί, μέρες που είναι άλλωστε και έχουμε και πυρκαγιές, στο αν μετά την πυρκαγιά θα αποκατασταθεί το δάσος που κάηκε. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι το κρίσιμο είναι να σβήσουμε τη φωτιά. Όλοι θέλουμε και όλοι δεσμευόμαστε κάθε φορά που έχουμε μια πυρκαγιά ότι θα αποκαταστήσουμε το δάσος, όμως ένα δάσος που καίγεται σε λίγα λεπτά θέλει χρόνια για να αποκατασταθεί".

"Όσα γίνονται σε Παιδεία - Υγεία μάς αφορούν όλους"

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το σημείο που θα κρίνει τη "μάχη του Σεπτέμβρη" θα είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους των πολλών ότι αυτά που διακυβεύονται στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν αφορούν μεμονωμένους κλάδους εργαζομένων, αλλά τη λαϊκή οικογένεια, την ίδια την κοινωνία συνολικώς. "Γι' αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς το θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση. Αφορά κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια, που θα δει την παρεχόμενη γνώση στα παιδιά της να υποβαθμίζεται. Και θα δούμε τον Σεπτέμβρη σχολεία να κλείνουν, θα δούμε σχολεία να μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς. Δεν αφορά μονάχα τους γιατρούς το ότι κλείνουν τα νοσοκομεία και χάνουν τη δουλειά τους. Αφορά καθέναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πάει σε ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο", ήταν το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε σε ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο

Συνεπώς, για την Κουμουνδούρου, "ο Σεπτέμβρης είναι ένας κρίσιμος μήνας. Θα στηρίξουμε αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Κυρίως όμως θα καλέσουμε τη λαϊκή οικογένεια σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο, για να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή".
Συμπερασματικά, "το κρίσιμο για μας είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές του Μνημονίου, της τρόικας. Το κρίσιμο για μας είναι να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής πριν συνεχίσει το καταστροφικό της έργο".
Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακροθιγώς στην ατζέντα των νέων μέτρων, που φέρνει η τρόικα: "Η χώρα προχωρά ολοταχώς, με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών".
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε απομείνει στην κυβέρνηση, την αξιοκρατία: "Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για όλα όσα αποφασίζει η τρόικα και υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση. Τα τελευταία φύλλα συκής έπεσαν, μετά την απόφασή τους να θέσουν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή στον δρόμο της απόλυσης, ακόμα και αυτούς τους 250 εκπαιδευτικούς των επαγγελματικών λυκείων που κλείνουν, οι οποίοι ήταν κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων. Πού είναι λοιπόν η αξιοκρατία; Δεν υπάρχει αξιοκρατία η οποία να συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα".
Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν οι βουλευτές Τ. Κουράκης, Δ. Στρατούλης και Γ. Αμανατίδης, το μέλος της Π.Γ. Γ. Γαβρίλης, καθώς και το μέλος της Κ.Ε. Ζ. Πεπές.
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ο απολυμένος (!) πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης κατήγγειλε τη "βάρβαρη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, να διαλύσει το δημόσιο σχολείο, να καρατομήσει 2.500 εκπαιδευτικούς και να απολύσει πολύ περισσότερους (αναπληρωτές κ.ο.κ.)".

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)