Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΓΙΝΕΙ..ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ!!!


Επιστολή απέστειλε προχθές ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Π. Σκουρλέτης για την στάση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Άμεση ανταπόκριση του ΕΣΡ που καλεί τον τηλεοπτικό σταθμό να δώσει εξηγήσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που καλείται εντός δυο ημερών να δώσει εξηγήσεις. 
Το τηλεοπτικό κανάλι καλείται να δώσει εξηγήσεις για την άρνηση του να διαβαστεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον συγκεκριμένο σταθμό.


Δείτε το σχετικό έγγραφο: 


Το κείμενο της επιστολής του Πάνου Σκουρλέτη προς το ΕΣΡ:

«Προς: 
Τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
κ. Ι. Λασκαρίδη


Δευτέρα, 7/1/2012

Κύριε Πρόεδρε,

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ.  για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού  MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της  4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ .

Συγκεκριμένα,  σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες  του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας .

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ,  να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση  των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης .

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
Πάνος Σκουρλέτης»


Στην αντεπίθεση περνούν οι Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας, δύο από τους ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού καναλιού Mega, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη διερεύνηση ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την προηγούμενη Παρασκευή στοχοποιούσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη γιατί αμφισβητούσε με σχόλιά του στο Mega ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στοιχεία ενοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ άφηνε αιχμές για τον «βασικό μέτοχο» του τηλεοπτικού σταθμού και το νέο τραπεζικό δάνειο που πήρε η «Τηλέτυπος» ύψους 98 εκ. ευρώ. Λίγο αργότερα στο κεντρικό δελτίο του Mega διαβάστηκε ανακοίνωση της εταιρείας «Τηλέτυπος», η οποία υποστηρίζει πως το δάνειο που έλαβε ήταν 10 εκ και όχι 98 εκ. Ωστόσο την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην κατηγορία όπου δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών η Τηλέτυπος ανακοίνωσε «τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ»

απάντηση της οικογένειας Μπόμπολα ήρθε με μία ολοσέλιδη ανακοίνωση, κατά την οποία απαντά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα και υπερασπίζεται καταρχήν τον Γιάννη Πρετεντέρη:

«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Γ. Πρετεντέρη επειδή απλώς διαφωνεί με τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του, ξεχνώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί κρίνονται από τον μοναδικό κριτή τους, το τηλεοπτικό κοινό και την κοινή γνώμη.

Σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες το δικαίωμα έκφρασης γνώμης είναι σεβαστό και προστατευόμενο. Οι εξαιρέσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές δικτατορίες, των οποίων δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι νοσταλγοί κάποιοι εξ αυτών που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδώσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα για της νόμιμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια. Εξάλλου σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί «έγκλημα» η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία «ενόχων».

Με ακόμη μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στραφεί εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επειδή προφανώς δεν του είναι αρεστός, για την αντικειμενικότητά του και την απήχηση που βρίσκει η ψύχραιμη φωνή του.

Θλιβερό δείγμα λαϊκισμού είναι αυτό που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του MEGA, με την ανακύκλωση της είδησης του δανείου των υποτιθέμενων...98 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι θλιβερό, γιατί το κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει εσκεμμένα χρησιμοποιεί το ψεύδος για να συκοφαντήσει και να παραπλανήσει, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται. Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό Economist επιχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεως.

Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτό τον πειρασμό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ, χωρίς διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτό τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης.

Η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές. Από όπου κι αν προέρχονται...»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΨΥΧΑΡΗ
Θέση παίρνει μέσω της εφημερίδας Τα Νέα και ο Σταύρος Ψυχάρης.

Το κείμενο είναι το εξής:


    «Ενοχλητικό» σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του Mega πήρε ως αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασχοληθεί με τραπεζικό δάνειο που εξασφάλισε προσφάτως το κανάλι.
  
    Η Κουμουνδούρου υιοθετεί εμμέσως πλην σαφώς την εκδοχή διαφόρων μπλογκ ότι το δάνειο είναι 98 εκατ. ευρώ.
  
    Αν με ρωτούσε θα μάθαινε την αλήθεια.
  
    Το Mega πήρε δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά μπήκαν στο ταμείο του τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. κρατήθηκε από τις (πέντε) τράπεζες ως προμήθεια. Προκειμένου να εξασφαλίσει το δάνειο ο σταθμός έχει δώσει εγγυήσεις των περιουσιακών του στοιχείων ύψους 140 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες.
  
    Εικάζω ότι κάποιοι μπέρδεψαν το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ με τα δάνεια ύψους 88 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το Mega την τελευταία 20ετία και τα οποία εξυπηρετεί κανονικά. Ή δεν ξέρουν από απλή αριθμητική ή σκοπίμως το 10 το έκαναν 98...».

Πηγή: tvxs.gr 
Αποκαλυπτικότατος διάλογος του Ευ. Βενιζέλου με τον Π. Τσίμα στο δελτίο του Mega, στις 3/10/12

Σε συνέντευξή του στο Mega, στις 3/10/12 και ενώ η λίστα βρίσκεται στο συρτάρι του, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει, ή υποκρίνεται, ότι "οὐδὲν οἶδα" για τη λίστα, ότι πήρε το αυτί και το μάτι μου, μόνο στο δημόσιο διάλογο και φήμες από το διαδίκτυο.  




Ερώτηση Παύλου Τσίμα: Αφού μου λέτε πώς δεν έχετε δει τη λίστα, πώς είστε σε θέση να πείτε ότι τα ακίνητα στο Λονδίνο είναι πιο σημαντικά από αυτήν τη λίστα; Ξέρετε τι περιλαμβάνει η λίστα; Ξέρετε για τι ποσά μιλάμε;

Απάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου: Διότι απ' τα γενικά χαρακτηριστικά που έχω ακούσει στη δημόσια συζήτηση και έχω διαβάσει στο διαδίκτυο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξέρουμε ποιο είναι το επίπεδο στο οποίο κινούνται τα ποσά αυτά...




Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριζε τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο θυσιάζει τώρα ως άλλη... Ιφιγένεια, προκειμένου να φυσήξει επιτέλους ούριος άνεμος στα πανιά της τρικομματικής κυβέρνησης.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό «ρεσάλτο». Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ε. Βενιζέλος, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έπαρση αντίστοιχη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο κ. Βενιζέλος ταύτισε την ομαλή λειτουργία της πολιτικής ζωής του τόπου με τη δική του πολιτική επιβίωση. 


Όμως, τα έργα και οι ημέρες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι καταγεγραμμένα. Οι πολιτικές ευθύνες του, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για μια σειρά άλλων υποθέσεων - νομοθετικές εξυπηρετήσεις σε: επώνυμους της Θεσσαλονίκης, βαρόνους των Media, χρεωμένες ΠΑΕ, διαπλεκόμενους τραπεζίτες όπως ο Λαυρεντιάδης, μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Μall, γερμανικές κατασκευαστικές εταιρίες οπλικών συστημάτων, συναδέλφους διωκόμενους υπουργούς με το νόμο περί ευθύνης υπουργών κ.ά. - έχουν ήδη αποτυπωθεί στο εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και θα αποτυπωθούν ακόμη ευκρινέστερα στις επόμενες εκλογές. Ήρθε η ώρα πλέον να αναζητηθούν και οι ποινικές. 


Και μην ανησυχείτε, κύριε Βενιζέλο, αν η χώρα άντεξε να κουβαλάει το "πολιτικό σας εκτόπισμα" τόσα χρόνια, σίγουρα θα τα καταφέρει πιο ξεκούραστα χωρίς αυτό στις πλάτες της.


Για το τέλος, μια υπενθύμιση της υποκριτικής δεινότητας του κ. Βενιζέλου:


Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του ζητάει: 1) Να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου για όλες τις ανωτέρω μνημονευόμενες και εξειδικευόμενες αξιόποινες πράξεις 2) Να διερευνηθούν μέχρι πλήρους διαλευκάνσεως όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν προκύψει ή φέρονται ότι έχουν λάβει χώρα στην προκείμενη υπόθεση, με την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απόδειξης και ανακριτικών ενεργειών για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της πραγματογνωμοσύνης, της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων κ.λπ. 3) Να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του Σ.Δ.Ο.Ε. για το ύψος των διαφυγόντων φόρων, πορίσματος που πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσει τμήμα της δικογραφίας που θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης .

Ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την κατάθεση της πρότασης για την συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ

Στην αναλυτική πολυσέλιδη πρόταση για τη συγκρότηση Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα στον πρόεδρο της Βουλής, υπογεγραμμένη από το σύνολο των βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητείται η διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για τους κυρίους Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου, για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος και για τους δύο, καθώς και επιπλέον του αδικήματος της πλαστογραφίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Στην αναλυτική τεκμηρίωση της πρότασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδεικνύονται οι πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους προϊσταμένων για τη διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ, από το 2010 έως σήμερα και προσδιορίζονται οι ενδείξεις ποινικών ευθυνών που χρήζουν διερεύνηση.

Μοναδικός στόχος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η αναζήτηση της αλήθειας, η άρση του καθεστώτος της γενικευμένης φοροασυλίας που απολαμβάνει η εγχώρια ολιγαρχία του πλούτου, αλλά και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Θα περιμέναμε τους ίδιους στόχους να υιοθετήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά. Δυστυχώς, αντί αυτού, μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και διάθεση συγκάλυψης.

Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που εμποδίζει τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του να ζητήσει να διερευνηθούν και να διαλευκανθούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης αυτής που ταλαιπωρεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια τον ήδη εξουθενωμένο ελληνικό λαό.

Αρνούνται να χυθεί άπλετο φως, αρνούνται να ερευνηθεί η υπόθεση ως προς τα πολιτικά πρόσωπα που τη διαχειρίστηκαν, ακόμα κι όταν γνωρίζουν ότι τη πλειοψηφία στην Επιτροπή θα την έχει η κυβέρνησή τους.

Για τους φόβους και τις επιδιώξεις τους, ας τους κρίνει ο λαός.

Τέλος, για μια ακόμη φορά, επισημαίνουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα η προκαταρκτική επιτροπή, τόσο ως προς το πλαίσιο, όσο και ως προς το εύρος των διερευνώμενων αδικημάτων, είναι να κατατεθεί εγκαίρως σε γνώση της Βουλής το πόρισμα του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)