Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού

Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ - Σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού
Ενοπλη επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Μία από τις σφαίρες των αγνώστων εντοπίστηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.




Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν κατά ριπάς με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ. Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.
Από το σημείο έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής εννέα κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Κατσώνη από Δοϊράνης στο ρεύμα προς Αμφιθέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους δράστες της επίθεσης.
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη μεταβεί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.


Κεδίκογλου: Στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

«Βρεθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού από την επίθεση με καλάσνικοφ», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν το γραφείο του κ.Σαμαρά.


Ανακοίνωση της EΛ.ΑΣ. σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού

Ανακοινώνεται ότι στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, που στεγάζονται επί της Λ. Συγγρού 340 και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί:

μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,
μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου,
εννέα (9) κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.
Εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα μετά καμένο στο Π. Φάληρο και έχει κλαπεί από 12-01-2013.

Η προανάκριση και οι έρευνες έχουν ανατεθεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)


Πηγή: Έθνος

Παπαδημούλης: «Αυτονόητα καταδικαστέα αυτή η ενέργεια»


Από enikos.gr:  «Δεν είναι απλώς αυτονόητα καταδικαστέα αυτή η ενέργεια, είναι εχθρική για την Ελλάδα", είπε νωρίτερα στον Antennna ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Τόνισε ότι "είτε πρόκειται για κουφιοκεφαλάκηδες δήθεν τρομοκράτες, είτε για βαλτούς παρακρατικούς, πρέπει να συλληφθούν χθες και να τιμωρηθούν αυστηρά από την ελληνική δικαιοσύνη".

Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ "να μην φορτώνουν με υπαινιγμούς στο κόμμα του αυτές τις αθλιότητες". 

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Επικίνδυνη, αποπροσανατολιστική και απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Για επικίνδυνη κλιμάκωση, απόλυτα καταδικαστέα, που αποπροσανατολίζει από τα καυτά προβλήματα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, και προσθέτει: Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Διαβάστε όλες τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη συνέχεια.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:


«Η σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.
 
Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά αποπροσανατολίζουν από τα καυτά προβλήματα της συγκυρίας, σκορπούν το φόβο και δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησής τους για την καλλιέργεια ενός κλίματος γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής. 

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν σπεύδουν κάθε φορά να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία.

Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδίδει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».


Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, για να ενημερωθεί για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του γι’ αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση της τρομοκρατικής βίας και εξέφρασε την αναγκαιότητα για μία εις βάθος, καθώς και προς όλες τις κατευθύνσεις, διερεύνηση της υπόθεσης.



Διαβάστε επίσης την παρέμβαση του Π. Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην «Πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤ» σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)