Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του ΠΑΜΕ


Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές. Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 08.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και αυτήν την ώρα βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 



Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί όταν στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του υπουργού Εργασίας την Τρίτη ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων». Ζητούσαν να δουν τον υπουργό. Έξω από το υπουργείο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης. 
Κατά την αποχώρηση των συνδικαλιστών δυνάμεις των ματ συνεπλάκησαν με τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας χρήση χημικών. Τραυματίστηκαν τρία άτομα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε μέλη του ΠΑΜΕ σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες, που τελικά συνελήφθησαν, συνδικαλιστές πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβησαν βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κεδίκογλου: Στόχος ο προπηλακισμός του Βρούτση
Στόχος των μελών του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε βιαιοπραγία, βανδαλισμός και προσπάθεια προπηλακισμού του κ. Βρούτση. Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με άλλη μαρτυρία οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα.
ΚΚΕ: Αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης και κατασκευασμένες κατηγορίες
Απαντώντας ο κ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, διέψευσε ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν κάμερα και επέμεινε ότι δεν ευθύνονται για τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού. Εκανε ακόμη λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί το ψέμα και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας».
Και το ΠΑΜΕ, σε σημερινή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες» σε βάρος των συλληφθέντων και σημειώνει ότι «οι αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας αποκαλύπτονται όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότερο».
«Οι δηλώσεις τους ''το ΠΑΜΕ να δείξει βίντεο'' αποκαλύπτει την αθλιότητά τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ. Όσο περνάνε οι ώρες θα εντίθενται συνεχώς και θα τους αποκαλύπτουμε όλο και περισσότερο» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 To ΠΑΜΕ μάλιστα μέσω του 902.grπαραθέτει φωτογραφίες που «δείχνουν την κατασκευή κατηγοριών, που με βάση αυτές στήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».

Οι χθεσινές συλλήψεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν λόγο για «άγρια κυβερνητική  καταστολή». Σκληρή κόντρα ξέσπασε μάλιστα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση ο οποίος κατήγγειλε ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές» απάντησε από την πλευρά της η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την ίδια μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό μόνο έγινε και τίποτα άλλο» πρόσθεσε. 
Αργότερα ΚΚΕ και ΠΑΜΕ έκαναν λόγο  για «κατασκευασμένες φωτογραφίες» από το γραφείο του Γιάννη Βρούτση «για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων». «Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα» τόνισε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ. 


(Πηγή: tvxs.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)