Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Πορτ Σάιντ. Στους 26 ανέρχονται ήδη οι νεκροί (ενημερωμένο)



Άρματα μάχης του στρατού και δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας ξεκίνησαν σήμερα να αναπτύσσονται στους δρόμους του Πορτ Σάιντ, βορειοανατολικά του Καϊρου, ύστερα από τα επεισόδια βίας που ξέσπασαν με αφορμή την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.



Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν τις αστυνομικές και να προστατεύσουν τα δημόσια κτίρια στην πόλη, όπου σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση κατά τις σημερινές συγκρούσεις σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, οι δύο εξ αυτών αστυνομικοί.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις συγκρούσεις στο Πορτ Σάιντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας."Ο αριθμός των νεκρών από τα επεισόδια στο Πορτ Σάιντ ανήλθε σε 14», ανακοίνωσε το υπουργείο το οποίο επικαλέστηκε η κρατική τηλεόραση.



Πηγή:www.kathimerini.gr


--------------------- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ------------------------------------

Τους 22 έφτασαν οι νεκροί στο Πορτ Σάιντ, τους 200 οι τραυματίες. Έκκληση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής "σωτηρίας" έκανε ο Ελ Μπαραντέι


Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 200 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.
.....................

Ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του να "απορρίψουν τη βία στα λόγια και στις πράξεις τους" και υποσχέθηκε πως αυτοί που ευθύνονται για τις φονικές συγκρούσεις θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της διώρυγας τιυ Σουέζ, "η (λειτουργία της) διώρυγας δεν επηρεάστηκε από τα γεγονότα και πρόσθεσε ότι σήμερα την διέπλευσαν 44 πλοία.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και βραβευμένος με Νομπέλ, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, έκανε έκκληση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής "σωτηρίας" με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.

"Η σταθερότητα στην Αίγυπτο θα επιστρέψει μέσα από μία πολιτική λύση που βασίζεται στην διαφάνεια και την αξιοπιστία: μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για την αποκατάσταση της τάξης και την αναζωγόνηση της οικονομίας και ένα σύνταγμα για όλους τους Αιγύπτιους", δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι. Η αντιπολίτευση απείλησε ότι θα μποϊκοτάρει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: kerdos.gr


--------------------- δευτερη ενημέρωση---------------------------------- 

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 277 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου, Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.


Πορτ Σάιντ, Αίγυπτος: 2 αστυνομικοί, 3 πολίτες νεκροί σε συγκρούσεις (ενημερωμένο)


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)