Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αίγυπτος: Σήμερα απαντά η αντιπολίτευση αν θα συμμετάσχει στον «εθνικό διάλογο» που θέλει ο Μόρσι



Ο μεγαλύτερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο θα αποφασίσει σήμερα αν θα συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο στον οποίο κάλεσε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε ένα από τα μέλη της συμμαχίας.


 

Το σχετικό βίντεο από το Αλ Τζαζίρα
Η Αίγυπτος πλήττεται από μια νέα κρίση μετά το θάνατο 46 ανθρώπων μέσα τρεις ημέρες από τις συγκρούσεις σε τρεις επαρχίες στην περιοχή της διώρυγας του Σουέζ. Ο Μόρσι κήρυξε τις περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ επί 30 ημέρες.

"Το Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας θα συνεδριάσει νωρίς το απόγευμα για να αποφασίσει τη στάση του", δήλωσε ο Χουσέιν Γκοχάρ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αιγύπτου, το οποίο συμμετέχει στον συνασπισμό.

Ο Μόρσι κάλεσε σε διάλογο τους ηγέτες όλων των αιγυπτιακών κομμάτων, αλλά και τον Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, τον πρώην ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τον υποψήφιο για την αιγυπτιακή προεδρία Χαμντίν Σαμπάχι.

Το αριστερό κόμμα του Σαμπάχι, το "Λαϊκό Ρεύμα"¨ανακοίνωσε ήδη πως "αρνείται να συμμετάσχει σε έναν διάλογο όσο συνεχίζονται η αιματοχυσία και τα εγκλήματα του καθεστώτος κατά των διαδηλωτών".


Σαράντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πορτ Σάιντ, το Σουέζ και την Ισμαϊλίγια σε συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την καταδίκη σε θάνατο 21 ατόμων για την ποδοσφαιρική τραγωδία πριν από ένα χρόνο.

Αδιαφορώντας για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι κάτοικοι του Πορτ Σάιντ συνέχισαν να διαδηλώνουν στη διάρκεια της νύχτας και ετοιμάζονται σήμερα για νέες κινητοποιήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά:

[27/01/2013] Ο Μόρσι κύρηξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τρεις αιγυπτιακές πόλεις

Ο πρόεδρος Μόρσι κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πόλεις, και καλεί τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε εθνικό διάλογο

[27/01/2013] Αίγυπτος: Τρεις νεκροί και πάνω από 430 τραυματίες στα επεισόδια κατά τις κηδείες των θυμάτων του Πορτ Σάιντ (ενημερωμένο)

Ο επικεφαλής των νοσοκομείων του Πορτ Σάιντ, Αμπντέλ Ραχμάν Φαράγκ, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το ένα θύμα είναι ένας 18χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.
Συγγραφέας: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)