Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εισβολή της ΕΛΑΣ στην ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας και την κατάληψη Σκαραμαγκά (όλο το χρονικό)




Ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας στην οδό Χέυδεν τετάρτη 9-01-13 το πρωί, επέμβαση της αστυνομίας με τα ΕΚΑΜ, και δεκάδες προσαγωγές. Aπουσία εισαγγελέα καταγγέλλουν οι δικηγόροι. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο υπ. Οικονομικών το μεσημέρι. Εισβολή της αστυνομίας το μεσημέρι στην Κατάληψη Σκαραμαγκά Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ το απόγευμα και πορεία προς το Πολυτεχνείο. 93 οι συλλήψεις. 

Παρασκευή  11.1.2013
Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις καταλήψεις καλούν επίσης το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, καταλήψεις, στέκια, αυτοοργανωμένοι χώροι και συλλογικότητες. 


Ανακοίνωση των 92 συλληφθέντων της Βίλλας Αμαλίαςμέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Πέμπτη 10.1.2013

8.57 μ.μ.: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 7 συλληφθέντες από την κατάληψη Σκαραμαγκά. Ορίστηκε δικάσιμος για 24 Ιανουαρίου. Οι δικηγόροι ζήτησαν αναβολή απαιτώντας να παραστεί στη δίκη ο Χ. Φωτίου (πρόεδρος του ΝΑΤ), που κατέθεσε μήνυση κατά των καταληψιών. Το δικαστήριο θα τον καλέσει να καταθέσει στο επόμενο δικαστήριο.

5:15 μ.μ.: Αλληλέγγυοι στις καταλήψεις εξέπεμψαν μήνυμά τους από τον Real FM, 97,8, μετά από συμβολική κατάληψη του ραδιοφώνου, που δέχτηκε να παίξει το CD τους. Ο Γιώργος Γεωργίου που την ώρα αυτή είχε εκπομπή υποστηρίζει ότι δεν έγινε κατάληψη, αλλά με ευγενικό τρόπο ζητήθηκε να ακουστεί το μήνυμα, και αυτό έγινε δεκτό από τη διεύθυνση.

2:39 μ.μ.: Οδηγούνται στην Ευελπίδων (κτίριο 16) οι συλληφθέντες από τη ΓΑΔΑ. Αφού πέρασαν από εισαγγελέα στη ΓΑΔΑ σήμερα από το πρωί, οδηγούνται στην Ευελπίδων όπου θα περάσουν από ανακριτή.

12:34 Ο εισαγγελέας θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες και δεν θα γίνει μεταφορά τους στην Ευελπίδων. 
Το κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για τη 1 μ.μ. θα γίνει τελικά στην ΓΑΔΑ

Διαβάστε: 




ΣΗΜΕΡΑ ,οι συλληφθέντες στη Βίλλα Αμαλίας θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου στη 1 μ.μ. θα γίνει και συγκέντρωση αλληλεγγύης.

1.10 π.μ., Τετάρτη προς Πέμπτη 10/1:  Κατηγορίες για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης με επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου ("για καλυμμένα χαρακτηριστικά"),  οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες σήμερα από τη Βίλλα Αμαλίας - η τελευταία μετατρέπεται σε κακούργημα με την προσθήκη ακριβώς του κουκουλονόμου.  Κατά μία εκδοχή, αυτό σημαίνει ότι "οι συλληφθέντες θα περάσουν από ανακριτή και εισαγγελέα, με το ερώτημα της προφυλάκισης ή όχι και ίσως χρηματικές εγγυήσεις".
8 οι συλλήψεις από την επέμβαση της αστυνομίας στην Κατάληψη Σκαραμαγκά, την οποία γελοιωδώς η ΕΛΑΣ αναφέρει ως "βίλλα Μαρία Κάλλας". (σχετικό: Θέλετε να μάθετε τι έχει μέσα η κατάληψη Σκαραμαγκά;)

Embedded image permalink
Μέχρι πριν από 20', υπήρχαν συγκρούσεις στην οδό Στουρνάρη με την αστυνομία. Τελείωνε η συνέλευση στο Πολυτεχνείο, ενώ να σημειώσουμε ότι ήδη από τις 9.00 μ.μ.  που τελείωσε η πορεία από τη ΓΑΔΑ οι διμοιρίες των ΜΑΤ κινούνταν με προκλητικότητα προς τη Στουρνάρη όπου βρίσκονταν διαδηλωτές που επέστρεφαν. 

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις δηλώσεις του Γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ, Σπύρου Λυκούδη, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ:


9:30 Μετά από μια μικρή ένταση, τα ΜΑΤ αποσύρθηκαν από τη Στουρνάρη. Υπάρχει ακόμα αρκετός κόσμος γύρω από το Πολυτεχνείο. H συγκέντρωση σιγά σιγά διαλύεται.

8.56 Στο Πολυτεχνείο έφθασε η πορεία. 

8.27 Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα πορεία στα Γιάννενα με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων. 

8.23 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες της Βίλλας Αμαλίας κατηγορούνται για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.  

8.15 Προς την Πατησίων πορεύεται ο κόσμος που βρίσκεται συγκεντρωμένος στη ΓΑΔΑ.

Καταγγελία δικηγόρων για παρεμπόδιση επικοινωνίας με τους συλληφθέντες της Βίλλας Αμαλίας

7:33 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι συλληφθέντες στην κατάληψη Σκαραμαγκά είναι οκτώ.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Εντός του κτιρίου έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, μεγάλος αριθμός από μπουκάλια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα εξαρτήματα όπως στικάκια USB, σκληροί δίσκοι κ.λπ. Επίσης, βρέθηκαν πέτρες και μάρμαρα αποθηκευμένα σε καφάσια, διάφορα εργαλεία όπως τροχοί, τρυπάνια κ.λπ., δέκα (10) μαχαίρια και μια σφεντόνα. Οι έρευνες στους χώρους του κτιρίου συνεχίζονται.»


Φωτογραφία από   

Ακούστε στο Κόκκινο: 




7:03 Εκατοντάδες οι συγκεντρωμένοι που συνεχώς πληθαίνουν.



7:02 Οι αύρες της αστυνομίας έτοιμες δίπλα στη ΓΑΔΑ...

6:52 Οι κάμερες των καναλιών έτοιμες να καταγράψουν...

Φωτογραφία από  merry baby

6:46 Έκλεισε μία λωρίδα από το ένα ρεύμα της Αλεξάνδρας, ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία.

6:35 Ο κόσμος που διαρκώς συρρέει μπροστά το κτίριο της ΓΑΔΑ φωνάζει συνθήματα κατά της καταστολής. Η συγκέντρωση ξεχωρίζει για τον παλμό της. Ομάδες από το Πολυτεχνείο ανεβαίνουν τη Λ. Αλεξάνδρας. Οι πλαϊνοί δρόμοι του κτιρίου της ΓΑΔΑ είναι κλεισμένοι από κλούβες.

6:15 Κόσμος αρχίζει να μαζεύεται έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

6:00 Διαβάστε την ανακοίνωση:

5:25 Σε εξέλιξη η συνέλευση στο χώρο του Πολυτεχνείου. Σε λίγο η συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ.

4:15 Με βάση την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν 92 άτομα από την ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται σχετική δικογραφία.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα».

4:04 Κόσμος παραμένει συγκεντρωμένος γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ δύο διμοιρίες βρίσκονται Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας.

4:01 Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για επτά προσαγωγές στην κατάληψη Σκαραμαγκά.

3:50 Περίπου 20 μηχανές ΔΕΛΤΑ ανεβαίνουν από 3ης Σεπτεμβρίου προς την κατάληψη Σκαραμαγκά.


3:37 Δύο κλούβες της αστυνομίες παραμένουν στο Μουσείο.

3:34 Οι άνδρες της αστυνομίας ερευνούν τους χώρους της κατάληψης και συλλέγουν στοιχεία.


3:30 Περίπου 10 διμοιρίες βρίσκονται μέσα και γύρω από το κτίριο της κατάληψης Σκαραμαγκά Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά. Οδηγούν σε κλούβες τα άτομα που βρίσκονταν μέσα, ενώ αλληλέγγυοι είναι συγκεντρωμένοι απέναντι και φωνάζουν συνθήματα. 

3:10 Έσπασαν την πόρτα της κατάληψης Σκαραμαγκά. Ήδη στο κτίριο έχουν μπει αστυνομικοί.

3:08 Διμοιρίες κατευθύνονται προς τον συγκεντρωμένο κόσμο στο Μουσείο.

3:05 Η Πατησίων είναι κλειστή από Ιουλιανού προς Ομόνοια. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να εισβάλουν στην κατάληψη της Σκαραμαγκά.

3:04 Δεν υπάρχουν συλλήψεις των προσαχθέντων από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Αφέθησαν ελεύθεροι και οι 40.

3:02 Κόσμος συγκεντρώνεται στο Μουσείο σε συμπαράσταση στην κατάληψη Σκαραμαγκά.

2:57 Αστυνομικές δυνάμεις  βρίσκονται Σκαραμαγκά και Πατησίων έξω από την κατάληψη.


Διαβάστε Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα:


2:03 Από τη μέχρι τώρα ενημέρωση, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Αναμένουμε νεώτερες πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ.

1:42 Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. μπροστά από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1:38 Έχει στηθεί μικροφωνική που εκπέμπει προς τη Στουρνάρη. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ. σε αίθουσα του Πολυτεχνείου.

1:35 Η πορεία έφτασε στο Πολυτεχνείο με σύνθημα: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά».


1:25 Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να είναι στους προσαχθέντες (αν και έτσι υποστηρίζουν) κι όμως ένα όνομα συγγενούς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ γυρίζει σε μπλογκ και κανάλια ως ένας εκ των συμμετεχόντων στην ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας. Πού το ξέρουν άραγε; Ρεπορτάζ από τα έγκατα της ΓΑΔΑ για την ποινικοποίηση ενός πολιτικού χώρου στη βάση της οικογενειακής σχέσης; Έλεος πια με τα ψέμματα και τη λάσπη. ( Σχόλιο του left.gr )

1:11 Διαβάστε τη δήλωση Δένδια σχετικά με την κατάληψη που έγινε νωρίτερα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ:


1:05 Ξεκινάει πορεία των αλληλέγγυων από Μοναστηράκι για Πολυτεχνείο, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση.


12:53 Οι συγκεντρωμένοι κατεβαίνουν προς Μοναστηράκι.

12:52 Κάτω από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, αταφθάνουν άνδρες των ΜΑΤ, καθώς εμποδίζεται η προγραμματισμένη για τις 12.30 επίσκεψη Σαμαρά στο υπ. Ανάπτυξης.

12:37 Μετά από επικοινωνία με δικηγόρο στη ΓΑΔΑ, επιβεβαιώνεται ότι 92 προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις. Δεν φαίνεται να γίνεται το ίδιο και για τις αντίστοιχες προσαγωγές για την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

12:25 Περίπου 300 άτομα αλληλέγγυα στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή έξω από το υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα με πανό και συνθήματα.

12:17 Οι 101 από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης στη Villa Amalias από Βικτώρια



11:45 Αυτή τη στιγμή δικηγόροι συναντούν κάποιους από τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 141 προσαγωγές, 101 από τη Βίλα Αμαλίας και 40 από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. 


Βίντεο από την ανακατάληψη σήμερα το πρωί της Bίλλας Αμαλίας:





Σε εξέλιξη συνέλευση στο Πολυτεχνείο για αποτίμηση της κατάστασης.

11.13 π.μ.:  Οπως γράφει η «Καθημερινή», «ο Φώτης Κουβέλης  επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομίας και ζήτησε η οποιαδήποτε επιχειρηση (στα κατειλημμένα γραφεία της ΔΗΜΑΡ) να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερο δυναμικό τρόπο». Που μεταφράστηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε προσαγάγουμε 50-60 άτομα, αντί να αφήσουμε 15 λεπτά ακόμα την κατάληψη... 

11.05 π.μ.:  Βίντεο από την εκκένωση της εισόδου των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Εδώ το κείμενο των καταληψιών στα γραφεία του συγ-κυβερνώντος κόμματος. 





11.00 π.μ.: Σε λεωφορείο κρατούνται ακόμη κάποιοι από τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ. Προσπάθεια των δικηγόρων να έρθουν σε επαφή μαζί τους. 

Νωρίτερα, όπως άκουσε και είδε αυτόπτης φίλος του Left.gr, οι καταληψίες (που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου της ΔΗΜΑΡ) είπαν σε αστυνομικό  ότι η κατάληψη θα λήξει σε 15 λεπτά.  Η απάντηση ήταν, μέσα σε 5 λεπτά, η επέμβαση 3 διμοιριών (χακί και μπλε) και η προσαγωγή άνω των 40 ατόμων.

10:36 Συνέλευση αυτή την ώρα στο Πολυτεχνείο από τους αλληλέγγυους στην κατάληψη της Βίλλας.


Aπό τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Βικτώρια

10:25 Στη ΓΑΔΑ όσοι κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.



Κείμενο από την ανακατάληψη


Βίντεο από την εισβολή της αστυνομίας:


Θαυμάστε τους προπαγανδιστές του κυρίου Δένδια!

10:14 Την ώρα που οδηγούνται τα άτομα στις κλούβες, κόσμος -και περαστικοί ακόμα- φέρονται κατά της ΔΗΜΑΡ και των πολιτικών πρακτικών της.


10:12 Αν και τα άτομα που είχαν καταλάβει τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ δήλωναν ότι θα αποχωρήσουν, οι δυνάμεις της αστυνομίας επέμεναν να έρθουν με κλούβες και να κάνουν προσαγωγές. Οι φωνές ότι η κατάληψη αυτή ήταν συμβολική δεν εισακούστηκαν.

10:10 Γύρω στα 80 άτομα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, οι προσαχθέντες από τη Βίλλα Αμαλίας στη ΓΑΔΑ.

10:09 Τα άτομα που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ οδηγούνται στην κλούβα της αστυνομίας από δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

10:06 Επιχείρηση των ΜΑΤ να ανοίξουν την πόρτα της ΔΗΜΑΡ. Γίνονται προσαγωγές των καταληψιών.

10:03 Διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνονται προς τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου 40.

Φωτογραφία από την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ σε αλληλεγγύη των συλληφθέντων της Βίλλας.
Φωτογραφία 




9:58 Οι αλληλέγγυοι αποφάσισαν να μην πάνε προς τη ΓΑΔΑ.

9:53 Κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου 40. Διαμαρτυρία για την Βίλλα Αμαλίας. Αλληλέγγυοι κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα για την κατάληψη.

9:52 Πορεία προς τη ΓΑΔΑ.

9:30 Αλληλέγγυοι θα πάνε έξω από τη ΓΑΔΑ.



9:30 Οι προσαχθέντες είναι πάνω από 40.

9:25 Τα λεωφορεία της αστυνομίες με τους προσαχθέντες που έκαναν την ανακατάληψη κατευθύνονται στη ΓΑΔΑ.

9:24 Απών ο Δήμος αν και έγινε χρήση χημικών σε μια γειτονιά της Αθήνας.

9:22 Οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι συνεχίζουν να μαζεύονται. Ακούγονται συνθήματα συμπαράστασης και από Αχαρνών και από την πλατεία Βικτωρίας.

9:20 Η Βίλλα εκκενώθηκε.

9:16 Τα άτομα που έκαναν την ανακατάληψη βγαίνουν από τη Βίλλα και οδηγούνται στις κλούβες της αστυνομίας.

9:16 Η επιχείρηση γίνεται χωρίς την εντολή και την παρουσία εισαγγελέα, σύμφωνα με την ενημέρωση των παρευρισκόμενων δικηγόρων.

9:15 Άνοιξε η κεντρική πόρτα. Κλούβες έκαναν την εμφάνισή τους έξω από τη Βίλλα.

9:12 Ακούγονται συνθήματα από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί και συμπαραστέκεται στην κατάληψη.

9:08 ΕΚΑΜ με λοστούς έριξαν την πλαϊνή πόρτα και μπήκαν στη Βίλλα. Διμοιρίες ΥΜΕΤ κάνουν εισβολή στο ισόγειο. Δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν την κεντρική πόρτα. 

9:07 EKAM έξω από τη Βίλλα. τα ΜΑΤ στα γύρω στενά έχουν φορέσει αντιασφυξιογόνες μάσκες.

9:06 Καμπουράκης στο Μega (με κατά λάθος ανοιχτά μικρόφωνα λίγο πριν από τις διαφημίσεις): Πήγαν τα μαλακισμένα και μπήκαν μέσα! (τι γλυκός!)

8:52 Αστυνομικοί απομακρύνουν κόσμο που βρίσκεται έξω από την κατάληψη και δημοσιογράφους/φωτογράφο​υς από την περιοχή. 

8.50 Μπροστά στη Βίλλα έχουν φτάσει τζιπάκια της αστυνομίας, που εικάζεται πως είναι της ΕΚΑΜ. (athens indymedia)

8:46 Μηνύματα από την κατάληψη: 

"Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν"

"Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους"




Το πανό της ανακατάληψης ( )


8:37 Έχει σταματήσει η ρίψη χημικών. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί να συμπαρασταθεί στην κατάληψη.


8:35 Σύνθημα όσων είναι αυτή τη στιγμή μέσα στην κατάληψη: Παίρνουμε πίσω αυτό που είναι δικό μας! Η Villa Amalias θα μείνει κατάληψη!


8:30 Ακούγεται η μικροφωνική της Βίλλας.


8:25 H αστυνομία κάνει χρήση χημικών ενάντια στα άτομα που πραγματοποίησαν την ανακατάληψη.




8:22 Κόσμος συγκεντρώνεται στην πλατεία Βικτωρίας


8:10 Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)