Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το Ξεμπρόστιασμα του Κρατικού Γελωτοποιού στην Αγγλία,και Παραλειπόμενα..

Με μια παρέμβαση 5 λεπτών, η Ζωή Μαυρουδή, σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ Ruins, άσκησε τεκμηριωμένη κριτική στην πολιτική του Άδωνι Γεωργιάδη και των μνημονιακών κυβερνήσεων συνολικά στον τομέα της Υγείας, μπροστά στον ίδιο και δεκάδες φοιτητές κατά τη διάρκειά ομιλίας του στο Imperial College του Λονδίνου. 


Στο παρακάτω βίντεο, με υπότιτλους προς το παρόν στα αγγλικά μόνο, καταγράφεται η στιγμή που η Ζωή Μαυρουδή  παίρνει το λόγο και αναφέρεται διεξοδικά στα «επιτεύγματα» της θητείας Γεωργιάδη, ξεκινώντας από την πρώτη του πράξη ως υπ. Υγείας, δηλαδή την επανεργοποίηση της κατάπτυστης εγκυκλίου Λοβέρδου για τη ρατσιστική αντιμετώπιση ασθενών με HIV. 

Θύμισε την κυνική δήλωση Γεωργιάδη πως «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρείται ότι χρήζουν έκτακτης αντιμετώπισης, εκτός αν βρίσκονται σε τελικό στάδιο», τα αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών, το γεγονός πως 1/3 του πληθυσμού στερείται ή θα στερηθεί στο άμεσο μέλλον την πρόσβαση στις δομές δημόσιες υγείας και όλα όσα συνθέτουν την τραγική κατάσταση του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
Ακολούθησαν (δεν καταγράφονται στο παραπάνω βίντεο) αντεγκλήσεις του υπουργού-πρώην τηλεπωλητή βιβλίων (όπως το «Εβραίοι: Ολη η αλήθεια») με τους φοιτητές.
left.gr

Μια απάντηση από το Λονδίνο στον Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς εργαζόμενος στο Λονδίνο, ειδικευόμενος γιατρός, ο άνθρωπος τον οποίον ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ως "συριζαίο φοιτητή" που υποκίνησε τις εις βάρος του αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Imperial College στο Λονδίνο, απαντά στις καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη και στα σχόλια του κ. Μουρούτη

«Σαν μία μικρή απάντηση για όλα αυτά που ακούστηκαν για το πρόσωπο μου ως «ενορχηστρωτή της επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ» στον Άδωνι Γεωργιάδη θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
1.     Δυστυχώς η μουσική μου παιδεία σταμάτησε πρόωρα, ώστε να μη μπορώ να ενορχηστρώσω το ο,τιδήποτε, ειδικά τη στιγμή που οι αντιλήψεις μου για τη ζωή και την πολιτική δράση του καθενός είναι αντίθετες με κάθε ιδέα περί πεφωτισμένης ηγεσίας. Όπως λέγαμε και κάποτε μικρότεροι στα φοιτητικά αμφιθέατρα « Η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών».
2.     Η χτεσινή παρέμβαση δεν έγινε από κανέναν ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. Έγινε από ένα πλειοψηφικό κομμάτι Ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών, οι οποίοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτή τη χώρα μακρία από τους φίλους μας και τις οικογένειες μας, εξαναγκασμένοι από τις πολιτικές του κ. Γεωργιάδη και των συναδέλφων του σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, σύντροφοι και συντρόφισσες από τον ΣΥΡΙΖΑ,  που απλά δεν μπορούσαμε να μη δώσουμε το παρόν.
3.     Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Μουρούτη και Γεωργιάδη για τη χαρά που μου έδωσαν αναφερόμενοι στο πρόσωπο μου σαν «φοιτητή». Δυστυχώς όμως είμαι άλλος ένας εργαζόμενος, ειδικευόμενος γιατρός, που δεν κατάφερε να ασκήσει με αξιοπρεπείς όρους το επάγγελμα του στην Ελλάδα, έχοντας πολύ περισσότερες  και ουσιαστικότερες ευθύνες από το να μιλάω δεκαπέντε φορές την ημέρα σε κανάλια περιαυτολογώντας όπως κάνει ο κ. Γεωργιάδης, ή ψάχνοντας στο facebook  (έναντι μισθού) τα προφίλ «πολιτικών του αντιπάλων» (sic) όπως κάνει ο κ. Μουρούτης. Το είπε ξεκάθαρα εξάλλου και ο κ. Γεωργιάδης στη χθεσινή του όμιλία, «παράγουμε πολλούς γιατρούς στην Ελλάδα, κάποιοι αναγκαστικά πρέπει να μείνετε στο εξωτερικό».
4.     Οι όποιες αναφορές στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και στις αναρτήσεις μου για την μεγάλη αντιφασιστική νίκη και την πάλη απέναντι στον φασισμό το λιγότερο που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία για την έλλειψη ιστορικής παιδείας του κ. Μουρούτη. Εκτός και αν αυτή η προσωπική επίθεση αποκαλύπτει ένα είδος συγκεκαλυμμένης λύπη για την ήττα του Χίτλερ.
5.     Ο κ. Γεωργιάδης και οι συνεργάτες του σε μια προσπάθεια στοχοποίησης μου επειδή έκανα το έγκλημα να κοινοποιήσω την συμπεριφόρα ενός δημόσιου προσώπου (και μόνο αυτό) προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως «αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου», «τραμπούκο», τρομοκράτη και άλλα συναφή. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον αστείοι εάν δεν ήταν συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής και της υγείας του ελληνικού λαού. Κύριε Γεωργιάδη η μικρή μου εμπειρία στα κοινωνικά κινήματα, μου έχει μάθει καλά να μην φοβάμαι καμία τέτοιου είδους στοχοποίηση.
Λονδίνο, Δευτέρα 17 Μάρτη 2014
Κωνσταντίνος Χαλκιάς»
avgi.gr

O αντικομμουνιστικός εκνευρισμός του Μουρούτη και ο χουντικός φίλος του Άδωνη 


Αφενός, η επισήμανση από το «jungle report» ότι ο πρόεδρος του «Hellenic Society of Imperial College» και υπεύθυνος Τύπου της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, Μιχάλης Ντιναλέξης, ο οποίος προσκάλεσε τον τηλε-υπουργό στο Λονδίνο, είναι νοσταλγός της χούντας. Αυτό τουλάχιστον μαρτυράει το κανάλι του στο youtube, όσον αφορά τα «μου αρέσει» του:
Επίσης, όπως αποκαλύπτει το «infowar», ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμβολή της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας. Σε άρθρο του που φέρει τον τίτλο «H ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς είναι κοντά», μεταξύ άλλων γράφει τα εξής:
Aφετέρου, ο διευθυντής γραφείου του πρωθυπουργού, γνωστός και μη εξαιρετέος, Γ. Μουρούτης, στην προσπάθειά του να αποδώσει τiς αποδοκιμασίες στον Γεωργίαδη σε τραμπούκους του... ενός «άκρου» (σύμφωνα με την ανιστόρητη θεωρία που ξέθαψαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τα λαγωνικά του Μαξίμου), μας έδειξε τον ιδιαίτερο εκνευρισμό του με την ήττα του άλλου άκρου, του ναζισμού, στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει στο twitter την ιστορική φωτογραφία της αντιφασιστικής νίκης ως ένδειξη των «ακραίων» ιδεών (το ιδέες σε μουρούτεια εισαγωγικά!)  ενός από τους φοιτητές που αποδοκίμασαν τον υπουργό κατεδάφισης της Υγείας:
left.gr

2 σχόλια:

  1. Kωνσταντινε Χαλκια, εσυ ποθ κοβεσαι για τον δεινοπαθουντα Ελληνικο λαο, σου περασε ποτε η ιδεα να ανοιξεις ενα μικρο ιατρειο με τους αλλους Συριζαιους ομοιδεατες συναδελφους σου και να εξεταζεις με 5 Ευρω αυτους τους πολιτες που δανειστηκαν μεχρι τα αυτια τους για να σε σπουδασουν; Καποια μελετη που δημοσιευτηκε στην Καθημερινη προ μιας εβδομαδας, κοστολογει ενα πτυχιο Ιατρικης πανω απο 100 χιλιαδες Ευρω για το Ελληνικο κρατος! Πως προκειται να ξεπληρωσεις αυτο το χρεος σου στην πατριδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 100.000 ευρω, για ενα πτυχιο, μουφα της καθημερινης.κ με λιγοτερα απο 5 ευρω,εξεταζε παλιοτερα,καποιος γιατρος στο πρωην ικα, ή πρωην εοπυυ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ τους ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)