Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τεχνητή η διόγκωση των ελλειμάτων; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ;



Την ωρα που η Κυβέρνηση σιωπά για το μείζον ζήτημα της δίωξης του πρ. προέδρουτης ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν απαράδεκτη την παρέμβαση Παπανδρέου
Σε χθεσινή δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε ένοχη τη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου, πρ. προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. 

Διαβάστε τη δήλωση του Παναγιώτη Κουτουμπλή:


Θυμίζουμε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.


Διαβάστε την είδηση για την υπόθεση που σχετίζεται με την  καταγγελίες στις οποίες είχε προχωρήσει η κ. Γεωργαντά ένα χρόνο πριν, (όπου περιλαμβλανεται και  το ηχητικό από τη σχετική καταγγελία):



Σήμερα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σηεμίωσε πως  οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και «επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη»:


left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)