Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Χημικά και ΜΑΤ εναντίον σχολικών φυλάκων στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εκατοντάδες σχολικούς φύλακες που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης εκδίωξαν τα ΜΑΤ με χρήση χημικών νωρίς σήμερα το πρωί. Νέες εντάσεις με σποραδικές επιθέσεις των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους (βίντεο). Σύμφωνα με πληροφορίες, 6 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.



Οι σχολικοί φύλακες είχαν μπει από τις 6 το πρωί στον προαύλιο χώρο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία. Χωρίς καμιά αφορμή κατά τις 7.30 π.μ.  δέχτηκαν επίθεση με χημικά από διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν για να τους απωθήσουν από το προαύλιο του υπουργείου.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε κατά τις 10.30 με τους άντρες των ΜΑΤ να προπηλακίζουν τους συγκεντρωμένους, ενώ επίκειτο συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν άγρια και ...έσερναν από τα πόδια τους συγκεντρωμένους, όπως καταγράφηκε και σε βίντεο.

Embedded image permalink
Φώτο @MakisSinodinos


Tραυματίες το πρωί

Embedded image permalink

Για δύο τραυματίες από την χρήση χημικών που έγινε πριν από λίγο στο υπουργείο Διοικοικητής Μεταρρύθμισης έκανε λόγο ένας από τους σχολικούς φύλακες.

«Έχουμε δύο τραυματίες, ο ένας μάλιστα καρκινοπαθής. Έχει κάνει 25 λεπτά να έρθει το ασθενοφόρο», σημείωσε, ενώ σχετικά με τους λόγους που έγινε χρήση χημικών, ο Ν. Σχοινάς είπε: «Ήθελαν να μας πετάξουν έξω. Δεν κάναμε ούτε ζημιές ούτε τίποτα. Στον προαύλιο χώρο βρισκόμασταν».

 Όπως αναφέρθηκε στο Mega, στο νοσοκομείο οδηγήθηκε και μια έγκυος λόγω των χημικών.

Το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



(πηγές: enikos.gr, tvxs.gr, stokokkino.gr - φωτογραφίες: dromografos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)