Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί ξήλωσαν τον άνθρωπο με το βαλιτσάκι

Μετά το ξήλωμα οκτώ αξιωματικών από νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των ερευνών για θυλάκους της Χρυσής Αυγής στο Σώμα, και τις παραιτήσεις δύο ανώτατων αξιωματικών, νέα...βόμβα έσκασε χθες στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη με την απομάκρυνση αξιωματικού της ΕΥΠ.


Πρόκειται για τον υπεύθυνο αξιωματικό της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας -του τμήματος δηλαδή της ΕΥΠ που ήταν επιφορτισμένο με την παρακολούθηση της δράσης του νεοναζιστικού μορφώματος μέσω του συστήματος παρακολούθησης συνομιλιών-, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του πρωί της Παρασκευής.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, που κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής και τροφοδοτούσε με στοιχεία την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των ερευνών, αντικαταστάθηκε, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι το ίδιο θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ημέρας και με άμεσο συνεργάτη του.
Η αποπομπή του συγκεκριμένου αξιωματικού, που θεωρείται έμπειρος και είχε μετατεθεί στην ΕΥΠ έπειτα από μακρά θητεία στη Δίωξη Ναρκωτικών, έγινε το πρωί, μετά τη σύσκεψη των στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην οποία έλαβε μέρος.
Ωστόσο, μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για την υπόθεση της αποπομπής του δεν είχε εκδοθεί σχετική επίσημη ανακοίνωση, με αποτέλεσμα να μην έχει διευκρινιστεί αν σχετίζεται με κάποια αβελτηρία που του καταλογίζεται σχετικά με την έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής ή αν η απομάκρυνσή του οφείλεται σε άλλους παράγοντες, που δεν αποκλείεται να συνδέονται με τις πρόσφατες εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Τα ενδεχόμενα για την αποπομπή του είναι αρκετά:
Το πρώτο συνδέει τον συγκεκριμένο αξιωματικό με την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής Πακιστανών, το 2005, που είχε προκαλέσει σάλο, και «έκλεισε» με την αθώωση των κατηγορουμένων βάσει βουλεύματος.
Το δεύτερο θέλει την απομάκρυνσή του να συνδέεται με τις πρόσφατες αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα την παραίτηση του ενός εκ των δύο ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, που έγινε δεκτή από τον γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, την περασμένη εβδομάδα, και ο επικεφαλής του Γ' Τμήματος Αντικατασκοπίας θεωρούνταν στενός συνεργάτης του.
Το τρίτο τον φέρει να έχει μακρινή συγγενική σχέση με υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής (μακρινά ξαδέλφια). Η φημολογία για υπόθεση υπεξαίρεσης υλικού συνακροάσεων και η άρνησή του να παραδώσει υλικό συνακροάσεων διαψεύδονται από κύκλους του υπουργείου.
Ο εν λόγω αξιωματικός είχε τοποθετηθεί στη θέση του προϊσταμένου της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας πριν από περίπου ένα χρόνο. Ομως, πληροφορίες αναφέρουν πως είχε υπηρετήσει και εκεί και το 2005, ως χαμηλόβαθμος.
Η ίδια διεύθυνση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εκτός από τις έρευνες για τη δράση μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής ασχολούνταν και με άλλες υποθέσεις, όπως η δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Κλειστόν για τους «εφέδρους» το Σύνταγμα

«Απαγορευτικό» στην πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης, που εξήγγειλε η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», έβγαλε την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας «δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της "Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων", στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών».
Και συγκεκριμένα στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την πλατεία Ομονοίας) - Φιλελλήνων - δεξιά Λ. Β. Αμαλίας - αριστερά Λ. Β. Ολγας - αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου - αριστερά Λ. Β. Σοφίας - δεξιά Πλουτάρχου - αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ - Κανάρη - δεξιά Σόλωνος - αριστερά Καποδιστρίου - αριστερά 3ης Σεπτεμβρίου - δεξιά Σατωβριάνδου - Σωκράτους - αριστερά Λυκούργου - αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή της με την πλατεία Ομονοίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)