Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Δένδιας άργησε, ο Παύλος δολοφονήθηκε

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Αν ο Δένδιας είχε διώξει τους εφτά αξιωματικούς της αστυνομίας πριν από ένα μήνα, ο Παύλος Φύσσας σήμερα θα ζούσε. Είμαι υπερβολικός, είμαι άδικος, δυναμιτίζω το ήπιο πολιτικό κλίμα, εμποδίζω το Συνταγματικό Τόξο να λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά; Μήπως ανήκω στα άκρα, μήπως πρέπει να μου ρίξει ο Λαζαρίδης μία στο κεφάλι με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δικτύου 21, για να συνέλθω; Παρεμπιπτόντως και μια που μιλάμε για τα άκρα, υπάρχει κάτι πιο ακραίο από μια εθνικιστική οργάνωση, στο Δίκτυο των Λαζαρίδη, Φαήλου, Λυκουρέζου αναφέρομαι, που υποδαυλίζει το μίσος ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους;


Ας μου ρίξει όσες θέλει ο Χρύσανθος, εγώ θα το επαναλάβω: Αν ο Δένδιας είχε διώξει πριν ένα μήνα τους επτά αξιωματικούς της αστυνομίας, ο Παύλος Φύσσας σήμερα θα ζούσε. Αν οι εκκαθαρίσεις είχαν γίνει εγκαίρως, τα Τάγματα Εφόδου των φασιστών δεν θα ένοιωθαν τόσο ασφαλή και προστατευμένα, δεν θα γύριζαν νύχτα στις γειτονιές του Πειραιά να δέρνουν και να σκοτώνουν. Ο Ρουπακιάς δεν θα είχε μπει ανάποδα με το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο της Αμφιάλης, για να εκτελέσει την αποστολή που του είχαν αναθέσει οι ανώτεροί του. Οι δώδεκα άνδρες και γυναίκες της ομάδας Δίας δεν θα κοίταζαν απαθείς, θα παρενέβαιναν πριν και όχι μετά το φονικό.

Αν τους είχε διώξει ο Δένδιας τους επτά αξιωματικούς από τις 18 Ιανουαρίου του 2013, από την ημέρα που δολοφονήθηκε από δύο χρυσαυγίτες ο 27χρονος Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν, δεν θα είχε γλιτώσει μόνο ο Παύλος, θα είχαν γλιτώσει και δεκάδες άλλοι. Θα είχαν γλιτώσει από κατάγματα, χαρακιές, μώλωπες, από νυχτερινές εφορμήσεις στα σπίτια τους. Θα είχαμε γλιτώσει ίσως και από το δημοσκοπικό 15% της Χ.Α., που όσο κι αν συρρικνώνεται μετά τη δολοφονία, παραμένει ακόμα σε επίπεδα εφιαλτικά.

Περίμενε το φονικό της Αμφιάλης ο Δένδιας, για να αντιληφθεί ότι η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στη δράση των χρυσαυγιτών, ότι ενίοτε είναι και η ίδια μέρος της δράσης των χρυσαυγιτών; Δεν είχε μάθει ότι στα εκλογικά τμήματα των ειδικών δυνάμεων η Χρυσή Αυγή πήρε 50%; Δεν έβλεπε τα δεκάδες βίντεο και τις φωτογραφίες με τα ξυρισμένα μπουμπούκια που έδερναν μαζί με τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές; Δεν αναγνώριζε στην συμπεριφορά πολλών από τους υφισταμένους του το χρυσαυγίτικο ύφος; Δεν τους έβλεπε να δέρνουν, να φτύνουν, να διαπομπεύουν, να βασανίζουν; Τους έβλεπε, αμ δεν τους έβλεπε. Και τι έκανε; Έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε: Κατέθεσε αγωγή κατά του Γκάρντιαν.

Κάλιο αργά παρά ποτέ, θα πουν κάποιοι. Όχι, εδώ δεν ισχύει το κάλιο αργά παρά ποτέ. Όταν εξαιτίας του αργά έχουμε νεκρούς και τραυματίες, οι βραδυπορούντες δεν είναι απλώς αμελείς, είναι συνένοχοι.


Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)