Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Λείπει από τις δικογραφίες Δένδια η επίθεση νεοναζί σε ξανθιώτη αντιφασίστα

Απουσιάζει από τις 32 δικογραφίες που προσκόμισε στον Άρειο Πάγο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης\, η υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός ξανθιώτη εκπαιδευτικού, μέλους του αντιφασιστικού κινήματος, από στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την υπόθεση της επίθεσης μελών της Χ.Α. εναντίον του αντιφασίστα, μέλους της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»,



εκπαιδευτικού Μιλιατζίμ Τζεμαλή, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, το Σεπτέμβριο του 20012. Για την επίθεση αυτή είχε καταδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου σε πρώτο βαθμό ο 29χρονος συνεργός του δράστη, ο οποίος είχε χτυπήσει με κλωτσιές και γροθιές το θύμα. Σε δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος υπάλληλος σεκιούριτυ, είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2013 σε φυλάκιση 7 ετών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε σωματική βλάβη και της οπλοκατοχής.

Παραμένει όμως άγνωστος ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης στον εκπαιδευτικό που είχε τραυματιστεί και μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Εντύπωση προκαλεί ότι, όπως είχε παραδεχθεί η πλευρά του δράστη στο δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό, είχε ακολουθηθεί η συνήθης μέθοδος δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αυτή που έγινε γνωστή και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες μελών της Χ.Α. ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά και συγκεντρωθούν σε ελάχιστα λεπτά στο χώρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης. Εκεί είχε εντοπιστεί ο αντιφασίστας εκπαιδευτικός, από άλλους νεοναζί καθώς τον είχαν στοχοποιήσει λίγη ώρα νωρίτερα , όταν αφισοκολλούσε κοντά στα γραφεία της Χ.Α., στην Ξάνθη αλλά παραμένουν στο σκοτάδι, τα πρόσωπα που ήταν στην ίδια επίθεση, το βράδυ του Σεπτεμβρίου του 2012.

Παραμένει άγνωστο αν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια δικογραφία για τον εντοπισμό του φυσικού αυτουργού της σωματικής βλάβης από τις διωκτικές αρχές ενώ, ο 29χρονος που καταδικάστηκε για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress,gr, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Ξυλοδαρμός 20χρονου και επίσκεψη στο σπίτι Κοντού οι δύο δικογραφίες από την Ξάνθη

Στις δικογραφίες που παρέδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αντιμετωπιστούν με τις διατάξεις που ισχύουν για εγκληματικές οργανώσεις, περιέχονται η επίθεση Χρυσαυγιτών και ο τραυματισμός ενός 20χρονου μειονοτικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ αντιεξουσιαστών και νεοναζί στην πλατεία της Ξάνθης καθώς και η νυχτερινή επίσκεψη στο σπίτι του βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού.

Πηγή: xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)