Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Από το 2008 ζεσταίνουν το αβγό του φιδιού

Δεκάδες οι φωτογραφίες, όπου αν θέλει ο υπουργός μπορεί να ξεχωρίσει τους ρόλους «αγανακτισμένων» και ΕΚΑΜιτών
Δύσκολα μπορεί να επιχειρηματολογήσει η κυβέρνηση απέναντι στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν «ομάδες αγνώστων με πολιτικά» να πετούν πέτρες πίσω από τα ΜΑΤ στην προχθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση του Κερατσινίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Δεκάδες οι φωτογραφίες, όπου αν θέλει ο υπουργός μπορεί να ξεχωρίσει τους ρόλους «αγανακτισμένων» και ΕΚΑΜιτών

Το οπτικό υλικό κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο και έχει γίνει ήδη θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.
Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι οι παρακρατικοί που δρούν υπό την απόλυτη ανοχή της Αστυνομίας είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών, παρ' όλο που η πολιτεία κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει.
Η «Ε» υπενθυμίζει χαρακτηριστικά περιστατικά που αποδεικνύουν τις σχέσεις στοργής και την κάλυψη που παρείχαν εκατέρωθεν σε επιχειρήσεις καταστολής που μάτωσαν την Αθήνα. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η «Κ.Ε.» παρουσίασε έρευνα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην οποία παρουσιάζονται μαρτυρίες αστυνομικών, βάσει των οποίων αποκαλύπτεται ότι οι ναζιστικές θέσεις αποτελούν προσφιλή ιδεολογικό προσανατολισμό των οργάνων της τάξης.
Φεβρουάριος 2008 - Για τα Ιμια
Μαχαιριές σε τρεις
Η εκλεκτική συγγένεια ΜΑΤ - Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται στην «προσπάθειά» τους να αποκρούσουν τον «κοινό εχθρό». Αντιφασίστες πολίτες που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας μαχαιρώνονται από φασιστοειδή που έδρασαν μαζί με ΜΑΤ και ΕΚΑΜ. Τα θλιβερά επεισόδια συνέβησαν τον Φεβρουάριο 2008. Αφορμή στάθηκε η πρόθεση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει βραδινή συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία για την επέτειο των Ιμίων.
Η συγκέντρωση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών ομάδων συνεπλάκησαν με αριστερούς και αντιεξουσιαστές διαδηλωτές που κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, παρέα με τους χρυσαυγίτες, επιτέθηκαν στους αντιδιαδηλωτές τραυματίζοντας τρεις από αυτούς σοβαρά με μαιχαιριές!
Η κοινή δράση ΜΑΤατζήδων και χρυσαυγιτών καταγράφηκε μάλιστα σε σωρεία φωτογραφιών, αλλά και τηλεοπτικών ρεπορτάζ όλων των σταθμών. Ακροδεξιοί πολίτες φαίνονται καθαρά να κινούνται πίσω ή ανάμεσα στις γραμμές των ΜΑΤ, να κρατάνε φανερά στα χέρια τους μαχαίρια και ρόπαλα και να επιτίθενται κατά άλλων διαδηλωτών, χωρίς κανείς να τους πειράζει! Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχει πλήρης σύμπνοια και συνεργασία... Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και σχετική ερώτηση του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέση, διατάχτηκε ΕΔΕ για το θέμα, η οποία ένα χρόνο δεν διαπίστωσε πειθαρχικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην υπόθεση αστυνομικών..
Μάιος 2009 - Εφετείο
Με υπόκρουση Βάγκνερ
Για άλλη μία φορά η ΕΛ.ΑΣ. κλωσάει το αβγό του φιδιού. Μάιος του 2009 και το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Ο φωτογραφικός φακός της «Ε», αδιάψευστος μάρτυρας, απαθανατίζει την κοινή δράση ΜΑΤ - Χρυσής Αυγής στη διάρκεια της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στο χώρο του παλιού Εφετείου. Αρκετές μέρες πριν, «επιτροπές πολιτών», κυρίως από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν προαναγγείλλει «αντιμεταναστευτική συγκέντρωση». Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκέντρωσή τους ακούγεται, εκτός από τον Εθνικό Υμνο, το λιμπρέτο από τη «Βαλκυρία» του Βάγκνερ, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως κλασικό μουσικό μοτίβο των ναζί.
Την ίδια ώρα με τη ναζιστική συγκέντρωση οργανώθηκαν τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Αντιεξουσιαστές στην Κάνιγγος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Κοτζιά και αντιρατσιστικές οργανώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του παλιού Εφετείου. Εκεί όπου έβρισκαν στέγη μετανάστες, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Με τη συνοδεία των ΜΑΤ οι χρυσαυγίτες φεύγουν από την Ομόνοια και στη Σωκράτους, έχοντας οι δεύτεροι στο πλευρό τους την ισχυρή προστασία των δυνάμεων καταστολής, πετούσαν κρότου λάμψης και πέτρες στο παλιό Εφετείο και φυσικά τα ΜΑΤ απλώς... τους κοιτάζουν.
Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ, θέλοντας να διαλύσουν τους αντιρατσιστές που βρίσκονται στη Μενάνδρου, βοηθάνε ενεργά χρυσαυγίτες που ρίχνουν πέτρες στους συγκεντρωμένους, ενώ λειτουργούν και ως εμπροσθοφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων, κρατώντας καδρόνια... Επιχείρησαν μάλιστα να εισβάλουν στο παλιό Εφετείο, αλλά εμποδίστηκαν από τους διαδηλωτές, και εφ' όσον αυτό δεν κατέστη δυνατό, αποχώρησαν... όλοι μαζί.
Ιούνιος 2011 - Σύνταγμα
Τους φυγάδευσαν
Μία μέρα πριν εκπνεύσει ο Ιούνιος του 2011, στη Βουλή ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η πλατεία Συντάγματος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα σείεται από τις διαδηλώσεις, για τη διάλυση των οποίων η αστυνομική καταστολή που τίθεται σε εφαρμογή είναι πέρα και πάνω από κάθε προηγούμενο.
Η Αθήνα μετατρέπεται σε θάλαμο αερίων από τους ψεκασμούς των χημικών και τα ΜΑΤ χτυπούν αδιακρίτως, καθώς 500 πολίτες κατέληξαν στα νοσοκομεία. Εισέβαλαν ακόμη και στο ιατρείο του μετρό. Αντίθετα, συμπεριφέρθηκαν με... στοργή στους παρακρατικούς, όπως τους χαρακτήρισε εκείνες τις ημέρες μερίδα των ΜΜΕ.
Το κανάλι «Αλτερ» μετέδωσε βίντεο που έδειχνε καθαρά, και η γνησιότητα του οποίου ουδέποτε αμφισβητήθηκε, πως τα ΜΑΤ τους περιέθαλψαν και τους φυγάδευσαν -παρ' ότι ο ένας κρατούσε στειλιάρι- ανοίγοντάς τους τα κάγκελα για να περάσουν στη Βουλή. Σύμφωνα με καταγγελίες, επρόκειτο για ακροδεξιούς συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στη στοά της οδού Οθωνος και μάλιστα ο ένας από τους δύο είχε τραβήξει και μαχαίρι.
Μάιος 2012 - ΑΣΟΕΕ
Συνέλαβαν καθηγητή
Τον Μάιο του 2012 η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί επιχείρηση-«σκούπα» έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο τη διάλυση «παρεμπορίου». Στο ανθρωποκυνηγητό εναντίον των μεταναστών τα φωτορεπορτάζ των ημερών καταγράφουν άτομα με πολιτική περιβολή ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις.
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι επρόκειτο για μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μάλιστα, την επομένη που συνεχίστηκε η «επιχείρηση», μπήκαν στο προαύλιο του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους μετανάστες που βρήκαν εκεί καταφύγιο.
Να σημειωθεί ότι ήταν εκείνη η περίφημη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία συνελήφθη και ο Ινδός καθηγητής S. Kumar Rai -προφανώς λόγω χρώματος- και η ΕΛ.ΑΣ. εκτέθηκε διεθνώς, καθ' ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν δηλώσεις σε διεθνή ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
Μήνυμα από τη Διεθνή Αμνηστία
Μήνυμα στις ελληνικές αρχές να εμποδίσουν περαιτέρω κύμα εξτρεμιστικής βίας μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία.
«Η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι ανεπίτρεπτη παντού και η ιστορία έχει δείξει ότι θα υπάρχουν ζοφερές συνέπειες εάν δεν ελεγχθεί. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθέσεις σαν αυτή δεν θα γίνουν ανεκτές και ότι το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η Τσεζέρκα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
Για κίνδυνο εξάπλωσης της «ανεξέλεγκτης βίας» στην Ελλάδα κάνει λόγο και αναφορά του Human Right Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την οποία υπογράφει η Εύα Κοσέ, αναλύτρια θεμάτων διακρίσεων, μετανάστευσης και δικαιωμάτων μειονοτήτων, με έμφαση στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την αναφορά, μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, η οποία χαρακτηρίζεται κόμμα «απροσχημάτιστα» νεοφασιστικό, με έντονη ρητορική κατά των μεταναστών, έχουν συνδεθεί με περιστατικά βίας και στο παρελθόν, που περιελάμβαναν επιθέσεις κατά αλλοδαπών.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)