Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ΣτΕ το πραξικοπηματικό «μαύρο»

Σήμερα συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητά την ακύρωση της απόφασης Κεδίκογλου - Στουρνάρα για το «μαύρο» στην ΕΡΤ «και των αναντίστοιχων με το Σύνταγμα πράξεων νομοθετικού περιεχομένου» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ έξω από το κτίριο του ΣτΕ στην οδό Πανεπιστημίου. Ο πρόεδρος της ολομέλειας διέκοψε τους δικηγόρους των εργαζομένων.



Το σχετικό ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, από το Κόκκινο 105,5:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ , αναφορικά με το αίτημα που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι της ΕΡΤ, για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βάση της οποίας καταργήθηκε η ΕΡΤ την 11η Ιουνίου.

Ο πρόεδρος Σ. Ρίζος δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της επιχειρηματολογίας των δικηγόρων της ΕΡΤ. Αντ' αυτού θα δεχθεί υπομνήματα για το κάθε θέμα ξεχωριστά που έθεσε ο εισηγητής Κ. Κουσούλης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Η επιχειρηματολογία των εργαζομένων της ΕΡΤ, αφορούσε την καταπάτηση της νομοθεσίας περί απολύσεως χωρίς προειδοποίηση, την συνταγματική επιταγή για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και την μη ουσιαστική ύπαρξη του διάδοχου φορέα.


Η πλευρά των υπουργών επιχειρηματολόγησε περί νομιμότητας. Ισχυρίστηκε ότι οι εκτελεστικές πράξεις δεν απαιτούν αιτιολογική έκθεση, δεν θα μπορούσε να τηρηθεί ο νόμος περί συζήτησης και ειδοποίησης των προς απόλυση εργαζομένων γιατί κανείς από τους μετόχους δεν γνώριζε για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στη συνέχεια στήριξαν πως το Σύνταγμα και οι νόμοι δεν προβλέπουν πουθενά σαφώς ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι κρατική , και ότι αντ' αυτού μπορεί απλά να ελέγχεται από το κράτος και ότι το πρόγραμμα που καλύπτει η ΔΤ σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο είναι άρτιο, πλούσιο και αντικειμενικό.


11.40 μ.μ.: Φωτ. από τη συγκέντρωση


Καθ όλη την διάρκεια της ολομέλειας , έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στη Πανεπιστημίου είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και δημοσιογράφοι. Εκπρόσωποι ενώσεων δημοσιογράφων όπως ο Δ.Τρίμης (ΕΣΗΕΑ) και ο Π. Σαββίδης (ΠΟΕΣΥ), έδωσαν το παρών για ακόμη μια φορά στων αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για δικαίωση.
Embedded image permalink

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας, ανέφερε πως μόνο η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, θα συζητηθεί. Μέχρι την άλλη Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η κατάθεση φακέλων. Δήλωσε επίσης πως οι εργαζόμενοι δεν περιμένουν από το ΣτΕ να τους δικαιώσει. Μόνοι τους οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δικαιώνει τον αγώνα , με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη. Η απόφαση της δικαιοσύνης αποτελεί ένα εργαλείο στον αγώνα , ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, στάθηκε και ο Βουλευτής Νομού Ηρακλείου Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.  «Το μνημόνιο , η υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού Θεσμού και η 11η Ιουνίου ( ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ) , κατάργησαν ουσιαστικά και τυπικά την Δημοκρατία με αποτέλεσμα τα γεγονότα που ζούμε στις μέρες μας . Για τον Έλληνα η μοναδική τηλεόραση και ραδιοφωνία είναι η ΕΡΤ και το μόνο διαδίκτυο είναι η ERTOPEN.COM» δήλωσε.





Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ
Πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής έχει οριστεί ο σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Embedded image permalink

Φωτογραφίες από  


Συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ σήμερα το πρωί


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται την Παρασκευή, 27/9 στις 10.00 π.μ. στην συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η Ολομέλεια του Συμβουλίου θα κρίνει τηνπροσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της πραξικοπηματικής κυβερνητικής απόφασης της 11 ης Ιουνίου για το «κλείσιμο» της ΕΡΤ.
Οι λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αναμένουμε να ορθώσουν το δικό τους «όχι» στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στις 11 Ιουνίου και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Να αφουγκραστούν την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τον πνευματικό κόσμο της χώρας, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν το «κλείσιμο» της ΕΡΤ και έως σήμερα συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της.
Ο αγώνας για μία ΕΡΤ ανοιχτή, που να λειτουργεί με διαφάνεια, ανεξαρτησία, πολυφωνία και σεβασμό στον εργαζόμενο, συνεχίζεται και παραμένει αδιαπραγμάτευτος.
- See more at: http://left.gr/news/syziteitai-simera-i-prosfygi-tis-pospert-gia-kleisimo-tis-ert-fotografies-apo-ti-sygkentrosi#sthash.FgbfuHGN.dpuf
Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ


Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Το μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ είναι μαύρο στη δημοκρατία. Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ο μόνος δρόμος  είναι η αντίσταση.


Η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Καλφαγιάννης Παναγιώτης, έχοντας εμπιστοσύνη και θέλοντας να τιμήσουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας από την ίδια μέρα της 11ης Ιουνίου 2013, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση των Κεδίκογλου - Στουρνάρα για μαύρο στην ΕΡΤ και κατ΄ επέκταση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που είναι σε αναντιστοιχία από το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Είναι η ώρα επιτέλους που οι θεσμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν διακριτούς ρόλους και υπηρετούν την κοινωνία.


Η ΕΡΤ είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.


Οι αντισυνταγματικές μέθοδοι, η αλαζονεία, η φασιστική νοοτροπία, το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» για μαύρο στην κοινωνία μαύρο στις ζωές μας δεν θα περάσει.
Η Παγκόσμια κοινότητα, ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού σύσσωμοι έχουν ταχθεί κατά του μαύρου της ΕΡΤ.


Οι δικαστές κρίνουν και δικάζουν εν ονόματι των πολιτών και του Ελληνικού ‘Έθνους γι αυτό είμαστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή παράθυρο στην κοινωνία όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν.


Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αγώνας για την Δημοκρατία, για τους θεσμούς, για την ελευθερία και ενάντια στην κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού.
Ξεκινήσαμε έναν ανένδοτο αγώνα, εδώ και 110 ημέρες ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ έγινε σημείο αναφοράς  και παράδειγμα προς μίμηση.


Αυτός ο φάρος πρέπει να συνεχίσει να μένει αναμμένος και γι αυτό σας καλούμε να διαδηλώσουμε  και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας και θα παραμείνει ανοιχτή.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9 ΣΤΙΣ 09.30- Πανεπιστημίου 47- 49


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται την Παρασκευή, 27/9 στις 10.00 π.μ. στην συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η Ολομέλεια του Συμβουλίου θα κρίνει τηνπροσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της πραξικοπηματικής κυβερνητικής απόφασης της 11 ης Ιουνίου για το «κλείσιμο» της ΕΡΤ.

Οι λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αναμένουμε να ορθώσουν το δικό τους «όχι» στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε στις 11 Ιουνίου και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα. Να αφουγκραστούν την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τον πνευματικό κόσμο της χώρας, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν το «κλείσιμο» της ΕΡΤ και έως σήμερα συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της.

Ο αγώνας για μία ΕΡΤ ανοιχτή, που να λειτουργεί με διαφάνεια, ανεξαρτησία, πολυφωνία και σεβασμό στον εργαζόμενο, συνεχίζεται και παραμένει αδιαπραγμάτευτος.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)