Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Α. Τσίπρα - ιδιωτικών υπαλλήλων για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρα με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας για την προωθούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Στρατούλης, Βουλευτής Β'  Αθήνας και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υπουργείου Εργασίας και το Γιώργο Γαβρίλη, Υπεύθυνο του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: 

Η συμφωνία της κυβέρνησης και της τρόικας για την καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες.  Ζημιώνει όμως τους εμποροϋπαλλήλους, που τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την οικογενειακή, κοινωνική και προσωπική ζωή, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταπεξέλθουν σ΄ αυτό το μέτρο και οδηγούνται μαζικά σε «νέα λουκέτα» αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις στρατιές των ανέργων.

Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν δεν είναι οι επιπλέον ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά οι σφαγιασμένοι μισθοί, συντάξεις και οι καταργημένες θέσεις  εργασίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης από την μνημονιακή κυβέρνηση εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου