Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Άσμουσεν να «μαγειρευτεί» το έλλειμμα

Στα κυβερνητικά μαγειρεία: το 2009 φούσκωσαν το έλλειμμα για να μας βάλουν στο μνημόνιο. Σήμερα έρχεται νέα αποκάλυψη γερμανικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε από μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ να "μαγειρέψει" στοιχεία, ώστε να εμφανίζεται το έλλειμμα μικρότερο.


Τριγμούς στην αξιοπιστία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, προκαλεί αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής Die Zeit που αφήνει πολιτικά έκθετο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φανερώνει τον πανικό τους πριν την πλήρη κατάρρευση του success story των «πλεονασμάτων». Το γερμανικό έντυπο αποκαλύπτει σήμερα έναν διάλογο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ Γιορκ Άσμουνσεν, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε όταν άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί».


«Reorganise the figures» φέρεται να είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στον Ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ απάντησε απαξιωτικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης λέγοντάς του πως «αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της παλιάς Ελλάδας. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».

Το κείμενο που υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψή του  Γιέργκ Άσμουσεν στην Ελλάδα και συμπληρώνει πως «ο Αντώνης Σαμαράς εξαφανίστηκε στα ενδότερα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με το στέλεχος της ΕΚΤ και ότι οι δρόμοι της Αθήνας μυρίζουν… ούρα, σαν τριτοκοσμική χώρα…».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλαπλά εκτεθειμένος ο κ. Βενιζέλος 

Σχετικά με την αποκάλυψη της Die Zeit που δεν διαψεύδει η ΕΚΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: "ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένος, καθώς έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Άσμουσεν να «πειράξει» τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε η κυβέρνηση να καλύψει την αποτυχία της".

"Γνωστοί για τα «μαγειρέματα», αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα για να μας βάλουν στα μνημόνια, δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να παρουσιάσουν την καταστροφική τους πολιτική ως πετυχημένη. Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί η δημιουργική λογιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πείθουν", καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)