Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Οι Εξελίξεις στην ΕΡΤ..


Προθεσμία στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δίνει ο Παντελής Καψής
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται αύριο να προβούν σε γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Προθεσμία λίγων ημερών για να αποκαταστηθεί η ελεύθερη πρόσβαση στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να είναι εφικτή η εκπομπή σήματος από τις εγκαταστάσεις της
Αγίας Παρασκευής και παράλληλα να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη 2.000 θέσεων εργαζομένων για το μεταβατικό φορέα, έδωσε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μετά την νέα συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα.
Όπως δήλωσε ο κ. Καψής, αν συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι να είναι ελεύθερη η είσοδος στο ραδιομέγαρο, θα υπάρξει ένα «πρόχειρο δελτίο ειδήσεων», πριν το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την προκήρυξη των 2.000 θέσεων και εφόσον αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι, την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί σχετική τροπολογία για το πλαφόν των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων και του προσωπικού της ΕΡΤ.


Καψής: «Μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα θα γίνει η προκήρυξη θέσεων για να στελεχωθεί το μεταβατικό σχήμα»

Σε πρωινή ραδιοφωνική του συνέντευξη σε ραδιοσταθμό, ο Παντελής Καψής είχε τονίσει πως «μέσα στα προσεχή εικοσιτετράωρα, θα γίνει προκήρυξη θέσεων για να στελεχωθεί αυτό το μεταβατικό σχήμα», σημειώνοντας πως «προσκαλούμε 500 άτομα να προσληφθούν άμεσα και 2.000, εφ ' όσον ανοίξουν οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ».

Σχετικά με τον νέο φορέα δήλωσε πως «μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το αργότερο, θα υπάρξει ένα εποπτικό συμβούλιο, το οποίο θα διορίσει το νέο Δ.Σ. της τηλεόρασης και αυτό θα κάνει και τον προγραμματισμό του», σημειώνοντας πως θα χρειαστεί μια περίοδο τριών-τεσσάρων μηνών από την ώρα που θα υπάρξει αυτό το Δ.Σ μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του καινούργιου καναλιού.

Σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες στη Βουλή από βουλευτές της Ν.Δ., για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους εργαζομένους της ΕΡΤ, ο υφυπουργός απάντησε πως το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων είναι πολύ λιγότερο από 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχετικά με τον υπολογισμό τους υπογράμμισε πως «γίνεται με το σημερινό καθεστώς, αυτό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, που προβλέφθηκε στο πλαίσιο των μνημονίων και μάλιστα με το ενιαίο μισθολόγιο, που δεν εφαρμοζόταν στην ΕΡΤ».

Επίσης σημείωσε πως η εκπομπή σήματος της «Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» δεν γίνεται πλέον από το ιδιωτικό στούντιο αλλά από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ την αντίθεσή τους στη «φίμωση» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και την αλληλεγγύη τους στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ εκφράζουν με επιστολές τους, Ορχήστρες παγκόσμιου βεληνεκούς και διεθνούς φήμης προσωπικότητες της μουσικής. Στην ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική κυβέρνηση που απέστειλαν, μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των κορυφαίων μουσικών συνόλων της Αγίας Πετρούπολης, της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας τονίζεται πως «η καταστροφή των ιστορικών μουσικών συνόλων δεν θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα, αλλά θα επιφέρει ανεπανόρθωτο χτύπημα στον πολιτισμό της Ελλάδος, και στο κύρος της μεταξύ των πολιτισμένων χωρών του κόσμου».

Πηγή: AMΠE
Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της EBU για την ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία της ΕBU βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να συζητήσει τις εξελίξεις γύρω από την δημόσια Ραδιοτηλεόραση μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση πριν από 37 ημέρες.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων θα συναντηθούν με τον αρμόδιο υφυπουργό, Παντελή Καψή και με τον ειδικό διαχειριστή- εκκαθαριστή της ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη.

Πηγή: ertopen.com

Οι εκδηλώσεις στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου
Στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

21.30 Ορχήστρα Δήμου Νέου Ηρακλείου «Νάστρα» σε μια βραδιά Ελληνικής μουσικής

Καλλιτεχνική διευθύντρια: Γιώτα Καραγιάννη

Τραγούδι: Στέφανος Σίμης  και Μαριάνθη Λιουδάκη

Δημήτρης Τίγκας πλήκτρα, Διονύσης Διονυσόπουλος μπουζούκι, Νίκος  Καραγιάννης ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Λίνα Καραγεώργη  κρουστά- τύμπανα,  Λευτέρης Αθανασόπουλος βιολί, Μάριος Μηλιώτης ηλεκτρικό μπάσο.

23.30 ακολουθεί συγκρότημα λαϊκής μουσικής

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου