Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κ. σύμβουλος του Πρωθυπουργού

Της Ρένας Δούρου

Ο κ. σύμβουλος χθες δικαίωσε όσους τον θεωρούν ως εμπνευστή της θεωρίας των δύο άκρων. Την επανέλαβε τρεις φορές προκειμένου να βεβαιωθεί ότι την εμπέδωσαν οι δημοσιογράφοι και ότι το μήνυμά του είναι σαφές. Και αυτή του η στάση, να βγαίνει συστηματικά στα κανάλια και να πάει να μιλήσει και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προδίδει και τη σιγουριά από τη στήριξη που του παρέχει ο πρωθυπουργός. Γιατί αν ήταν απλώς οι απόψεις ΕΝΟΣ βουλευτή, δεν νομίζω ότι θα πήγαινε από κανάλι σε κανάλι για να τις πει.



Χθες ο κ. σύμβουλος ΗΤΑΝ η ΝΔ. Αυτός και όχι άλλες φωνές που ακούστηκαν από την πλευρά της ΝΔ. Φωνές ανθρώπων όπως ο Παυλόπουλος ή ο Ευ. Αντώναρος. Αυτές οι φωνές ακούστηκαν άπαξ. Του κ. συμβούλου εις… τριπλούν και αυτό λέει πολλά. Και αποκαλυπτικά… 

Ο κ. σύμβουλος ήταν επίσης προκλητικός, κατά τη σύγκριση που έκανε – και ο Θεός να την κάνει σύγκριση γιατί υπάρχει τίποτε προς σύγκριση – με τη μαχητική στάση στη Βουλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του φονιά του 34χρονου… Η πρώτη, είπε ο κ. σύμβουλος, απαξιώνει το Κοινοβούλιο… Πρόκειται για πρόκληση. Την κοινοβουλευτική διαδικασία την απαξιώνει συστηματικά η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Την απαξιώνει με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Με τα Προεδρικά Διατάγματα. Με το να μην πατάει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του το πόδι τους στη Βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις των βουλευτών. Την απαξιώνει το γεγονός ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις την αντιμετωπίζουν ως… αγγαρεία, ως απλό μηχανισμό επικύρωσης και όχι ως τον κεντρικό, κυρίαρχο θεσμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Τέλος, είναι ύβρις να ταυτίζεται ο έλεγχος που ασκείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας με τη δράση των φονιάδων, προκειμένου να στήσει ο κ. σύμβουλος τη θεωρία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός του δημοκρατικού τόξου.

Με τα περί Σκουριών, κάλυψης τρομοκρατών, έκκλησης των μαθητών για καταλήψεις και τα άλλα φληναφήματα, ο κ. σύμβουλος δεν πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ, πλήττει το ίδιο το κόμμα του, αμαυρώνει τη δημοκρατία και ανοίγει το δρόμο στη ΧΑ.

Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. σύμβουλος, μιλώντας στον Σκάι, έφθασε στο σημείο να… προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν και άλλοι νεκροί!!! «Ένας νεκρός είναι κάτι βαρύ», αλλά οι «άλλοι νεκροί θα είναι κάτι πολύ βαρύτερο»! Νομίζω ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν ενέκρινε αυτήν την άκρως επικίνδυνη και προκλητική προσέγγιση, δε θα είχε αμολήσει τον κ. σύμβουλο στα κανάλια…
Ποιος είναι ο κ. σύμβουλος; Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Ο κ. σύμβουλος, με σοβαρή αντιδικτατορική δράση, υπέστη οβιδιακή αλλαγή και ήταν εκ των ιδρυτικών στελεχών του Δικτύου 21 το 1997, που είχε στόχο «την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων», αλλά και «να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας». Διοργάνωνε εκδηλώσεις και τα στελέχη του μιλούσαν για τις «αλύτρωτες πατρίδες» της Μικράς Ασίας και γενικώς βρισκόταν στο περιθώριο της δημόσιας ζωής.

Η επάνοδος όμως και η παρέμβαση του κ. συμβούλου αποκαλύπτει ότι αυτή είναι και η άποψη του κ. Σαμαρά. Άλλωστε, ας θυμηθούμε, ότι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο κ. Σαμαράς διαλαλεί τα περί της θεωρίας των δύο άκρων προκειμένου να αθωώσει την κυβέρνησή του από τις βαριές τις ευθύνες για την καταβαράθρωση της κοινωνίας. Δεν δίστασε μάλιστα να σπιλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκτός συνόρων, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου ενώπιον επιχειρηματιών αλλά και δημοσιογράφων, ανέπτυξε τη γνωστή, ανιστόρητη και αβάσιμη θεωρία. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ στο εξωτερικό δεν έχει συκοφαντήσει την κυβέρνηση. Ο καθείς και τα όπλα του…
Που βρίσκεται ο πρωθυπουργός; Γιατί δεν κάνει δημόσια τοποθέτηση προκειμένου να διαλύσει τη σύγχυση που επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ; Για να ξέρουν οι πολίτες τι πραγματικά πιστεύει: πιστεύει τα λεγόμενα του κ. συμβούλου περί ‘συνευθύνης’ του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τρομοκρατικές οργανώσεις; Ότι είναι εκτός συνταγματικού τόξου; Με λίγα λόγια, επαναλαμβάνει τα περί δύο άκρων που τροφοδοτούν τη βία. Τα πιστεύει αυτά ο κ. Σαμαράς; Ή είναι υπέρ των στελεχών της ΝΔ, όπως οι Πρ. Παυλόπουλος, Αντώναρος, Σ. Βούλτεψη που δεν ενστερνίστηκαν αυτές τις απόψεις; Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει τι πιστεύει ο πρωθυπουργός του.

Ας μην ξεχνάμε ένα σοβαρό πράγμα. η φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του 34χρονου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχε προηγηθεί το επεισόδιο στον Μελιγαλά και το κυριότερο: η φονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα την περασμένη εβδομάδα, που από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Γιατί ήταν μια επίθεση που στόχευε σε νεκρούς. Και ήταν μια επίθεση που απέδειξε ότι στόχος της ΧΑ δεν είναι η μνημονιακή Δεξιά αλλά η αντιμνημονιακή Αριστερά. Μια επίθεση που η ΝΔ δεν καταδίκασε. Και που έδωσε το έναυσμα για να ακουστεί από δημοσιογραφικά χείλη και το περί «σοβαρής ΧΑ που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ». Τι δείχνουν αυτά, αν όχι εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ των δύο χώρων; Αυτές ακριβώς που με τις προκλητικές του δηλώσεις προσπαθεί να καλύψει ο κ. σύμβουλος…

Η θεωρία των δύο άκρων, την οποία βλέπουμε να αναπτύσσεται συστηματικά από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, οδηγεί στην αποσταθεροποίηση της χώρας και αποπροσανατολισμού των πολιτών, ειδικά σήμερα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με στόχο μικροκομματική οφέλη. Δεν είναι δυνατόν και συνιστά τερατώδη πρόκληση να εξισώνονται οι θύτες με τα θύματα, να νομιμοποιούνται εγκληματικές συμπεριφορές προκειμένου η κυβέρνηση να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη ευθύνης και δημοκρατικής νομιμότητας λέει όχι στην εκτροπή, όχι στην αυτοδικία, ναι στην οργανωμένη αντίσταση, ναι στην πολιτική πράξη. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χαλάσουμε τα σχέδια όσων απεργάζονται σενάρια σκοτεινά, σενάρια εκτροπής, σενάρια ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)