Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Φεύγουν! Το λένε και οι δημοσκοπήσεις

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Εκεί κατά τα τέλη του Μαΐου η ΝΔ ήταν δύο μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν για ένα δύσκολο ιδρυτικό συνέδριο, ο Σαμαράς ήταν ισχυρότερος παρά ποτέ και οι αντιδράσεις των πολιτών λιγοστές και διάσπαρτες. Τώρα είναι η ώρα να τους αποτελειώσουμε, σκέφτηκαν οι παρατρεχάμενοι του Αντώνη και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο με τον κωδικό «Το καυτό καλοκαίρι της Δεξιάς»:




Θα κάνουμε επίδειξη δύναμης επιστρατεύοντας τους καθηγητές που θέλουν να απεργήσουν στις πανελλαδικές, θα συκοφαντήσουμε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουμε τη δόση, θα πέσει λίγο ρευστό στην αγορά από την αύξηση του τουρισμού, θα φτιάξουμε ένα πλεόνασμα μαϊμού, θα πουλήσουμε λίγο παραμύθι για το κούρεμα του χρέους μετά τις Γερμανικές εκλογές, είναι και τα μπάνια του λαού που χαλαρώνουν τα πάθη, ε στις αρχές του Σεπτεμβρίου πέντε μονάδες θα τους έχουμε πίσω τους συριζαίους. Και άμα λάχει τους πάμε και σε πρόωρες εκλογές, να πάρουμε την αυτοδυναμία.

Το καλοκαίρι πέρασε, συνέβησαν όσα συνέβησαν, που δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε, ήρθε ο Σεπτέμβριος, βγήκε το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την «Καθημερινή» και αίφνης απεδείχθη ότι το καλοκαίρι της Δεξιάς δεν ήταν καυτό, ήταν μαύρο. Πιο μαύρο και από το μαύρισμα του Κώστα Καραμανλή, του Λέοντος του Βουκουρεστίου. Συγγνώμη για το πλήθος των αριθμών, αλλά μερικές φορές, μόνο οι αριθμοί μπορούν να περιγράψουν μια κατάσταση:
Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο εκείνοι που θεωρούν ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έγινε πιο αδύνατη, αυξήθηκαν από το 40% στο 46%. Μόνο το 17% του πληθυσμού πιστεύει όσα λέει ο Σαμαράς περί δήθεν ισχυρής Ελλάδας, σε έναν ασταθή περίγυρο.
Το Ιούνιο μόλις το 43% είχε θετικές προσδοκίες για εργασιακές διενέξεις κατά το επόμενο τρίμηνο και το 48% είχε αρνητικές προσδοκίες, δηλαδή δεν τις περίμενε και ενδεχομένως δεν τις ήθελε τις εργασιακές διενέξεις. Μέσα σε τρεις μήνες η κατάσταση άλλαξε άρδην: Το 43% που προσδοκά εργασιακές διενέξεις εκτοξεύθηκε στο 81% και το 48% που δεν τις προσδοκά καταβαραθρώθηκε στο 16%. Πρόκειται για τεράστια ανατροπή, που προοιωνίζεται πολλά.

Όχι μέσα στο καλοκαίρι, αλλά το τελευταίο έτος, το έτος διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όσοι τάσσονται κατά του Μνημονίου αυξήθηκαν από το 68% στο 76% και όσοι είναι υπέρ έπεσαν από το 21% στο 15%. Στο ίδιο διάστημα όσοι έχουν αρνητική γνώμη για την Ε.Ε. ανέβηκαν από το 44% στο 55% και όσοι έχουν θετική έπεσαν από το 52% στο 43%. Η θετική γνώμη για το ευρώ έπεσε από το 67% στο 51% και η αρνητική ανέβηκε από το 31% στο 47%.

Εντός του θέρους, η δημοτικότητα του Σαμαρά έπεσε από το 42% στο 37% και του Βενιζέλου από το 25% στο 21%. Ο Σαμαράς έπεσε στην καταλληλότητα της πρωθυπουργίας από το 41% στο 35%, ο Τσίπρας ανέβηκε από το 27% στο 31%, η διαφορά έπεσε από τις 14 στις 4 μονάδες, εξανεμίζοντας το βασικό πλεονέκτημα του αρχηγού της ΝΔ. Η δημοτικότητα της ΝΔ έπεσε στο 30%, του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο 39%, η υπέρ της ΝΔ διαφορά στην παράσταση νίκης έπεσε από το 57%-31% του Ιουνίου στο 46%-40% και κατόπιν τούτων ο ΣΥΡΙΖΑ που τον Ιούνιο έχανε με 29,5%-27,5%, σήμερα προηγείται με 29%-28%. Που είναι οι πέντε μονάδες, οέο;
Συμπέρασμα: Φεύγουν και απλώς περιμένουν κάποιον να τους κουνήσει το μαντήλι.


Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)