Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός σύντομα θα μιλήσει

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να γίνει ο κρίσιμος μήνας δημιουργίας των συνθηκών για την πολιτική ανατροπή κυβέρνησης και Μνημονίου, πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, της Τ.Α., του δημόσιου τομέα εν γένει, συνιστά ένα εκρηκτικό μείγμα, από το οποίο θα προκύψει η νέα κατάσταση.
Για την επίτευξη του στόχου όμως, πρέπει όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες να συνειδητοποιήσουν δύο πράγματα:


 Πρώτον, ότι τα τρέχοντα μέτρα "δεν είναι η 'ουρά', αλλά η 'καρδιά' του Μνημονίου", όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, και, δεύτερον, ότι μόνο με την ενεργό συμμετοχή του λαού μπορεί να ανατραπεί η κυβέρνηση αυτή. Συνεπώς, το ζητούμενο δεν είναι να περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει κυβέρνηση, να επουλώσει τις πληγές, αλλά ο ίδιος ο λαϊκός παράγων να σταματήσει τώρα την καταστροφή.
Είναι σαφές δε, από τις προχθεσινές δηλώσεις Στουρνάρα - Κεδίκογλου για την άρση αναστολής πλειστηριασμών, ότι η κυβέρνηση, ενθαρρυμένη από το ότι δεν συναντά τις αντιστάσεις που θα ανέμενε, προετοιμάζεται για τα πιο βάναυσα μέτρα: για το συγκεκριμένο μέτρο πάντως, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς έστειλε προχθές αυστηρό μήνυμα (μέσω της συχνότητας του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο") ότι "αν τολμήσει (η κυβέρνηση), σε αγαστή συνεργασία με τα οικονομικά συμφέροντα που την στηρίζουν, να ξεσπιτώσει κόσμο, τότε θα καταρρεύσει με πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά πάταγο".
Και είναι τέτοιος ο "τυφλός δογματισμός" του Γ. Στουρνάρα, ώστε έχει το θράσος, είπε ακόμη ο Ν. Παππάς, να μιλά για "λίπος" 20 δισ. και άρα "ο κόσμος επιλέγει να κρατά χρήματα στο μπαούλο και, την ίδια στιγμή, σταματάει τα παιδιά από το φροντιστήριο ή δεν βάζει πετρέλαιο θέρμανσης".
Σημαντικές αλλαγές στην τρέχουσα πολιτική από την παρούσα κυβέρνηση δεν έχει να αναμένει ο κόσμος, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον που από τη συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά δεν προέκυψε "κάτι συγκεκριμένο και θετικό" - και πώς αλλιώς όταν ο Αντ. Σαμαράς απόλυτα ταυτισμένος με την πολιτική Μέρκελ, αφήνει ανεκμετάλλευτη ακόμη και μια φραστική αναφορά (του προέδρου των ΗΠΑ), που θα μπορούσε να ελαφρύνει τη δόση της ακολουθούμενης πολιτικής;

Σε εκλογική ετοιμότητα

Με το αξίωμα λοιπόν ότι μόνο ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες πίεσης που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση του διδύμου Σαμαρά - Βενιζέλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ από τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα: το διήμερο 31 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, η Κεντρική Επιτροπή με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την προετοιμασία του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σε σύσκεψη εξάλλου που έγινε στην Κουμουνδούρου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στενών συνεργατών του, διατυπώθηκε η άποψη ότι ένας συνδυασμός παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο!
Ο συγκεκριμένος μήνας, όμως, είναι και μήνας ΔΕΘ, με το συλλαλητήριο που πρέπει να είναι το μαζικότερο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να βγάλει τον πρωθυπουργό από το... καβούκι του, να τον υποχρεώσει δηλαδή να απαντήσει για την πολιτική του και τις επιπτώσεις της. Ενώ, στο διήμερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (14 -15 Σεπτεμβρίου), ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει δεσμεύσεις προς τον ελληνικό λαό.
"Ώς τώρα", όπως παρατήρησε και το μέλος της Π.Γ. Γιάννης Μπαλάφας προχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη, "παλεύαμε να πείσουμε την κοινωνία για τις πραγματικές ή και επερχόμενες συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής. Τώρα πια, όμως, ο κόσμος έχει πειστεί γι' αυτές και είναι η ώρα να πείσουμε ακόμη περισσότερους για το δικό μας πρόγραμμα και πώς αυτό μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση".
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)