Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Βουλγαρία: Αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σχεδιάζουν για την Παρασκευή οι διαδηλωτές

Τη μέρα που θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για το προεδρικό βέτο στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού
Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κοινοβουλίου, την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για το προεδρικό βέτο στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2013, εξετάζουν οι διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.





   Για 61η μέρα, χθες, οι διαδηλωτές επανέλαβαν το αίτημά τους για την απομάκρυνση της κυβέρνησης και κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμικό "παρών", την Παρασκευή, έξω από το κτήριο της Βουλής, από τις 8 το πρωί.
   Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να "υποδεχθούν" τους βουλευτές στις 10 το πρωί με ... αυγά και τομάτες και στη συνέχεια να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του κτηρίου. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
   Το βέβαιο είναι, ότι η διαδήλωση της Παρασκευής θα είναι η "πρόβα τζενεράλε" της συγκέντρωσης που προγραμματίζεται για τις 4 Σεπτεμβρίου, "με τους διαδηλωτές να έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις για τους πολιτικούς, αλλά και τους αστυνομικούς που τους επιτηρούν" επισημαίνει - μεταξύ άλλων - στην ηλεκτρονική της έκδοση, η εφημερίδα "Στάνταρτ".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)