Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός«Έφυγε» από τη ζωή στα 70 του χρόνια ο γνωστός από την ταινία «Άγγελος», σκηνοθέτης Γιώργος Κατακουζηνός, ο οποίος τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο σκηνοθέτης έγινε ιδιαίτερα γνωστός ύστερα από την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνώρισε η ταινία του το 1982, η οποία ήταν εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία τον Απρίλιο του 1976.



 Η ταινία αφορούσε ένα ερωτικό έγκλημα με δράστη τον 19χρονο ναύτη Χρήστο Ρούσσο, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του ερωτικού του συντρόφου, του 22χρονου Ανέστη Παπαδόπουλου.
Η ταινία του Γ. Κατακουζηνού βρέθηκε από νωρίς στον στόχο αντιδράσεων, εξαιτίας του εκκεντρικού του σεναρίου. Ωστόσο, το φιλμ, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Μιχάλης Μανιάτης, ανέβασε τη δημοτικότητά του δράστη Χ. Ρούσσου και μάλιστα πιθανά να συνέβαλε και στη μείωση της ποινής του αφού το 1990, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής, του απένειμε χάρη.
 ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)