Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συρία: Προετοιμασίες ξένης στρατιωτικής επέμβασης με φόντο τη χημική φρίκη

Σε διπλωματικό και επικοινωνιακό μαραθώνιο έχουν επιδοθεί οι χώρες που επιθυμούν ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα την προηγούμενη Τετάρτη που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς.

Δηλώσεις του Σύρου πρωθυπουργού Ουάελ αλ Χάλκι:
 «Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων»



Η βάρβαρη επίθεση με χημικά όπλα την Τετάρτη 21 Αυγούστου σε συνοικίες της Δαμασκού που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από φωτογραφικό και οπτικό υλικό, πυροδότησε διεθνείς αντιδράσεις και την έναρξη πολεμικών και διπλωματικών ετοιμασιών για μια στρατιωτική επέμβαση στη χώρα που σπαράσσεται επί δύο και πλέον χρόνια από τη σκληρή στρατιωτική αντιπαράθεση του καθεστώτος Άσαντ με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με τους νεκρούς να μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες και τους πρόσφυγες σε εκατομμύρια.



Ο υπεύθυνος της επίθεσης δεν έχει προσδιοριστεί, με τις περισσότερες δυτικές χώρες να ενοχοποιούν το καθεστώς Άσαντ που αρνείται κάθε ανάμιξη. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ έφτασαν τη Δευτέρα σε ένα από τα σημεία της επίθεσης, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματά τους. Σενάρια για παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω των αντιδράσεων Ρωσίας και Κίνας.  Nα σημειώσουμε,  ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, που πάντως διέψευσαν σήμερα «κυβερνητικές πηγές», οι ΗΠΑ ζήτησαν ήδη «διευκολύνσεις» για τη βάση της Σούδας και της Καλαμάτας, με φόντο την πιθανή επέμβαση.   «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι σε ενδεχόμενη συμμετοχή της Αθήνας στις επιχειρήσεις στη Συρία" δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης. (Περισσότερα: Κατηγορηματικά αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία)
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)