Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τα γύρισε για τις καταθέσεις των βουλευτών στην Ελβετία


Κενές περιεχομένου, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, οι δημόσιες καταγγελίες του μέλους του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη περί υψηλών καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στις ελβετικές τράπεζες.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ερευνα» του Π. Τσίμα (16/11/2011) ο κ. Ζησιάδης, επικαλούμενος δήλωση της υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας πως «από το 2005 έχει προταθεί στην Ελλάδα φορολογική συμφωνία αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν», εξήγησε ότι «... οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω ότι τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί...»
Απαντώντας στο αίτημα που του κατέθεσαν εγγράφως οι βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας, προκειμένου να χυθεί «άπλετο φώς» στις καταγγελίες, ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες με τον Ελβετό βουλευτή ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο, ο κ. Ζησιάδης απάντησε πως δεν έχει στοιχεία, εμφανίστηκε μάλιστα να μη θυμάται επακριβώς τις δηλώσεις του. Πάντως η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών στο πλαίσιο του ελέγχου «πόθεν έσχες» έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών στοιχεία για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό, ενώ θα προχωρήσει, εάν κριθεί απαραίτητο, σε επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)