Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΑ:Συνεχίζεται το ΘΡΙΛΕΡ!

Σε διπλωματικό και επικοινωνιακό μαραθώνιο έχουν επιδοθεί οι χώρες που επιθυμούν ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μετά την επίθεση με χημικά όπλα την Τετάρτη 21/8 που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς. Οι εξελίξεις καθημερινά.




Σάββατο 31/8
Σύνοδος των Αράβων υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με την κρίση στη Συρία // H Κύπρος διαβεβαιώνει ότι δεν θα λειτουργήσει ως ορμητήριο για τη Συρία // Η πλειοψηφία των Γάλλων δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της Γαλλίας σε μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας // Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία απο την Τεχεράνη θα επισκεφθεί τη Δαμασκό και τη Βηρυττό ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων // Ρωσία: Απαράδεκτες οι απειλές Ομπάμα // Η Άνγκελα Μέρκελ επικρίνει δριμύτατα σε συνέντευξή της τις Ρωσία και Κίνα για τη στάση τους στο συριακό // Η Δαμασκός αναμένει "ανά πάσα στιγμή" μία επίθεση των δυτικών δυνάμεων και θα απαντήσει ισοδύναμα, δηλώνει στρατιωτική πηγή

***

Παρασκεή 30/8
Δεν έχουμε λάβει απόφαση για επίθεση στη Συρία, λέει ο Μπαράκ Ομπάμα // Αδιαμφισβήτητες οι πληροφορίες για τα χημικά της Συρίας, λέει ο Τζον Κέρι // Αποκλείει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ο Α. Ράσμουσεν // Συνάντηση Μπαν Κι Μουν με τους εκπροσώπους των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας // Η βρετανική βουλή απέρριψε επίθεση στη Συρία - Δεινή ήττα για Κάμερον

_________________

Η βάρβαρη επίθεση με χημικά όπλα την Τετάρτη 21 Αυγούστου σε συνοικίες της Δαμασκού που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από φωτογραφικό και οπτικό υλικό, πυροδότησε διεθνείς αντιδράσεις και την έναρξη πολεμικών και διπλωματικών ετοιμασιών για μια στρατιωτική επέμβαση στη χώρα που σπαράσσεται επί δύο και πλέον χρόνια από τη σκληρή στρατιωτική αντιπαράθεση του καθεστώτος Άσαντ με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με τους νεκρούς να μετριούνται σε δεκάδες χιλιάδες και τους πρόσφυγες σε εκατομμύρια.



Ο υπεύθυνος της επίθεσης δεν έχει προσδιοριστεί, με τις περισσότερες δυτικές χώρες να ενοχοποιούν το καθεστώς Άσαντ που αρνείται κάθε ανάμιξη. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επισκέπτονται τα σημεία της επίθεσης, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για τα ευρήματά τους. Σενάρια για παράκαμψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω των αντιδράσεων Ρωσίας και Κίνας.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)