Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τελευταίο τους οχυρό η καταστολή: Επιδρομή της Αστυνομίας σε 3 καταλήψεις της Πάτρας

Κατασταλτική επιχείρηση στους κοινωνικούς χώρους «Παράρτημα Πανεπιστημίου», «Μαραγκοπούλειο» και ένα χώρο του ΤΕΙ Πάτρας με 16 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις - «έχτισαν» τα κτίρια παρουσία της Αστυνομίας
Η κατασταλτική επιχείρηση έγινε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου, στο κέντρο της Πάτρας, στο «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γούναρη, κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και σε κτίριο του ΤΕΙ της Πάτρας.  Προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 16 άτομα εκ των οποίων τα πέντε έχουν συλληφθεί και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Η δίκη τους πήρε αναβολή για τις 13 Αυγούστου.


Κομβικό σημείο για τη σημερινή επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η προ ημερών συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο Κ. Κυριακόπουλο, στην οποία "άναψε το πράσινο φως" για την εκκένωση των κατηλειμμένων κτιρίων.

 Η συνεχής ενημέρωση με πληροφορίες από το patrastimes.gr και τα social media:

Τρίτη 6/8 
16.00 Για τις 13 Αυγούστου ανέβαλε το δικαστήριο τη δίκη των πέντε συλληφθέντων. Νωρίτερα, ομάδα αλληλέγγυων βρέθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Δευτέρα 5/8 
17.12 Στο Αυτόφωρο δικάζονται αύριο Τρίτη στη 1 το μεσημέρι οι πέντε συλληφθέντες.  

13:15 Δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ρευματοκλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απείθεια, παράβαση Νόμου περί όπλων στους 5 συλληφθέντες (από @Makissinodinos).

11:10  Χτίζουν το Παράρτημα έπειτα από την αστυνομική εισβολή:









9:15 «Συγκλονιστικά» τα ευρήματα της Αστυνομίας: Φωτοτυπικά μηχανήματα, ψυγείο, κομπιούτερ, ποδήλατα και όλων των ειδών τα ανταλλακτικά, στρώματα και κουβέρτες, πανό, καναπέδες βρέθηκαν σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr στο Παράρτημα.


8:45 Περισσότερα από τριάντα άτομα  είναι συγκεντρωμένα αυτή την ώρα στο πάνω μέρος της οδού Ερμού, λίγο πιο πάνω από το χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας. Δείτε το σχετικό βίντεο:




Βίντεο απο το εσωτερικό του Μαραγκοπούλειου μέτά την επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ:




Βιντεο απο το Παράρτημα μετά την "ανακατάληψη" από την ΕΛ.ΑΣ:




8:05 Σε πέντε συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία, τρεις γυναίκες και 2 άνδρες. Από την αστυνομία έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές που βρέθηκαν μέσα στα κτίρια.

Επιδρομή της Αστυνομίας στο Μαραγκοπούλειο - Λίγο πριν την έφοδο αστυνομικοί κόβουν τα κάγκελα:









** η πρώτη φωτογραφία είναι αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)