Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οδυνηρή συμφωνία μετά από ολονύχτιο θρίλερ για την Κύπρο
























Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «ικανοποιημένος» από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με κορυφαία στελέχη της ΕΕ και του ΔΝΤ κατά την αποχώρησή του από την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.




2:24 Τι προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας
Σχέδιο συμφωνίας το οποίο προβλέπει "κούρεμα" των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ μπαίνει σε διαδικασία εκκαθάρισης η Λαϊκή και δημιουργείται μια "καλή" και μια "κακή" τράπεζα, παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Eurogroup. Οι καταθέσεις στη Λαϊκή μέχρι 100.000 ανά δικαιούχο διασώζονται και μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου χωρίς "κούρεμα". Επίσης με εξαίρεση τη Λαϊκή και την Κύπρου δεν θα υπάρξει "κούρεμα" σε καμία άλλη κυπριακή τράπεζα. Τέλος, η ρευστότητα των 9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Λαϊκή από την ΕΚΤ μεταφέρεται στην Τράπεζα Κύπρου, και προστίθενται στο 1 δισ. ευρώ που η εν λόγω τράπεζα είχε λάβει από την ΕΚΤ.

2:13 Επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη.

2:10 Η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο για επίλυση των προβλημάτων των κυπριακών τραπεζών και για χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters.
Η πρόταση, η οποία θα πρέπει τώρα να υποβληθεί ενώπιον των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για συζήτηση, θα περιλαμβάνει τη σύσταση μιας «καλής τράπεζας» και μιας «κακής τράπεζας», κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται με κλείσιμο της Λαϊκής, σύμφωνα με αξιοματούχο της ΕΕ τον οποίο επικαλείται το Reuters.

2:03 Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου επιβεβαίωσε πριν από λίγο  στο Προεδρικό τις πληροφορίες ότι επήλθε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένεται αυτή να  επικυρωθεί σε λίγο από το Eurogroup.

Το tweet Αναστασιάδη: Ξεκινάει το Eurogroup...
 Name

01.18 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σε 15 λεπτά ξεκινάει το Eurogroup. Αναμένεται επιβεβαίωση. (από sigmalive.com)

00.46 Δεν υπάρχει θέμα αναβολής του eurogroup για το πρωί της Δευτέρας, υποστηρίζουν κύκλοι από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου, όπως μεταδίδει το ΡΙΚ.

00:05 ΚΥΠΕ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δείπνο με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οπως έγινε γνωστό στο δείπνο μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

«Οι διαβουλεύσεις με την κυπριακή πλευρά συνεχίζονται», δήλωσε πηγή της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί των άλλων χωρών ενημερώνονται από τον κ. Ντέισελμπλουμ σε τακτά χρονικά διαστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)