Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Όπλα και χειροβομβίδες σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Σκυλίτση 4 στα Εξάρχεια και σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Πειραιά.
Η Αντιτρομοκρατική, έφτασε σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στα Εξάρχεια, μετά από έρευνα στον Πειραιά.
Εκεί, στο πορτ μπαγκάζ νοικιασμένου οχήματος, βρέθηκαν δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν δύο πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, πέντε 

χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, τρεις γεμιστήρες με φυσίγγια (2 των 20 φυσιγγίων και ένας των 6 φυσιγγίων).

Επίσης βρέθηκαν τρεις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια, δύο μεγάλα κουτιά σφραγισμένα που περιείχαν 720 φυσίγγια των 7,62 μμ το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.

Το αυτοκίνητο φέρεται να το είχε νοικιάσει ένας 35χρονος, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, καθώς είχε συλληφθεί το Μάιο του 2005 για αφαίρεση ασπίδων από ΜΑΤ, μετά την επίθεση εναντίον τους στα Εξάρχεια.

Τότε είχαν συλληφθεί τρεις συνολικά αντιεξουσιαστές οι οποίοι όμως τελικώς απαλλάχθηκαν.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί για ληστεία, τον Ιούνιο του 2005, σε ταμείο φορέα που οργάνωνε φεστιβάλ στη Μαλακάσα, ενώ είχε προσαχθεί τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε σπίτια στην Αθήνα και τον Πειραιά. Δεν είναι γνωστό αν οι έρευνες σχετίζονται με τους ληστές στο Βελβεντό ή κάποια βομβιστική επίθεση.

Πάντως, όπως φαίνεται από τα τελευταία στοιχεία, η ΕΛΑΣ εξετάζει το εάν κατά πόσο η ανεύρεση του οπλοστασίου σχετίζεται με την επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας  τον περασμένο Ιανουάριο.
 sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)