Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αποκαλύψεις: Εμπλοκή ΕΥΠ και Γ. Παπανδρέου στον χειρισμό της λίστας Λάγκαρντ


Ανατροπή στην καθεστωτική αφήγηση σηματοδοτεί η χθεσινή κατάθεση του Ιωάννη Διώτη στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς εμπλέκει την ΕΥΠ, αλλά και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ!


 Παράλληλα, στο κάδρο μπαίνουν και οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε εδώ: Καλούν τον Γ. Παπανδρέου να καταθέσει 

Προανακριτική: Συνεχίζεται η μαραθώνια κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη


Ο πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταθέτοντας παρέδωσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία έλαβε χώρα στις 7 Ιουλίου 2011 - δηλαδή μία ημέρα πριν από τη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου - Διώτη Βουλή και την ευρεία σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:

- Διώτης (10.06 π.μ.): Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου - που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή - δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδυ.

Γ.Π.Δ.

- Παπακωνσταντίνου (10.20 π.μ.): Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε.


"Ποιος Κώστας;"

Αργότερα, στις 1.26 μ.μ., ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέρχεται και γράφει στον Ι. Διώτη: Πράγματι περάσαμε καλά, Γιάννη! Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;

- Διώτης (1.56 μ.μ.): Ναι, το έλαβα, αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ' αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει καμιά επεξεργασία;

- Παπακωνσταντίνου (3.07 μ.μ.): Ποιον Κώστα; Ναι, είχα δώσει στον Γιάννη Καπ να ψάξει καμιά 30ριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία.

- Διώτης (3.12 μ.μ.): Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα. Το άλλο το παρακολουθώ.

- Παπακωνσταντίνου (3.17 μ.μ.): Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει (να) αναρωτιέμαι...



Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι:


- Υπάρχει εμπλοκή της ΕΥΠ και προσωπικά του τότε διοικητή της Κωνσταντίνου Μπίκα. Αυτό το "πιστοποιούν" και ο Ι. Διώτης και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα ο πρ. υπουργός εμφανίζεται να μην αναγνωρίζει τον "Κώστα", αλλά στη συνέχεια παραδέχεται ότι "μιλήσαμε".

Ο δε Ι. Διώτης στις 7 Ιουλίου έχει ήδη συζητήσεις με τον Κ. Μπίκα "για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία".

- Υπάρχει εμπλοκή του πρ. πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίζεται από τον Ι. Διώτη να έχει μιλήσει με τον Κ. Μπίκα της ΕΥΠ για την λίστα.

- Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το στικάκι στον Ι. Διώτη πιθανότατα αρχές Ιουλίου 2011 και όχι λίγες μέρες πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών (δηλαδή στις 17 Ιουνίου), όπως έχει καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

- Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έδωσε "καμιά 30ριά" ονόματα στον πρ. επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη προκειμένου να ελεγχθούν, και όχι 10 ονόματα όπως είπε στην Επιτροπή.

Παραμένει ακόμη άγνωστο αν ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει ότι στη σύσκεψη που έγινε στις 8 Ιουλίου δεν εθίγη ζήτημα λίστας Λαγκάρντ...


Του Κ. Πουλακίδα - απο τη σημερινή Αυγή

Μετά την εξέλιξη αυτή, καλείται ξανά στην Προανακριτική ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κ. Μπίκας

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)