Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Αναστάτωση στο Παρίσι, εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ έπειτα από σήμα για βόμβα



Ανώνυμο τηλεφώνημα για έκρηξη βόμβας στον διασημότερο πύργο του κόσμου λίγο πριν τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος προειδοποίησε για τρομοκρατικό χτύπημα. Απομακρύνθηκαν 1.500 επισκέπτες.
Πάνω από 2.000 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τον Πύργο του Άιφελ, όταν ένα τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας έθεσε σε υψηλό συναγερμό τις αστυνομικές αρχές του Παρισιού. 

Πυροτεχνουργοί με ρομποτικά μηχανήματα καθώς και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν ήδη σπεύσει στο χώρο, ωστόσο μέχρι στιγμής, τίποτε το ύποπτο δεν έχει βρεθεί.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι έρευνες, ο πύργος-σύμβολο της Γαλλίας εξακολουθεί να παραμένει κλειστός και το πάρκο γύρω από αυτόν τελείως αποκλεισμένο.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης
zougla.gr


Ανώνυμο τηλεφώνημα για έκρηξη βόμβας στον διασημότερο πύργο του κόσμου λίγο πριν τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος έχει αναστατώσει το Παρίσι.
Την πληροφορία μεταδίδει η lefigaro.fr, η οποία αναφέρει ότι οδηγήθηκαν εκτός πύργου περί τους 1.500 επισκέπτες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο ομάδες αστυνομικών με ειδικά εκιπαιδευμένα σκυλιά ερευνών το κτίριο, σε μία διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετές ώρες.
Μέχρι πριν λίγο, αστυνομικές πηγές δεν μπορούσαν να αποφανθούν εάν ο Πύργος του Άιφελ θα ήταν και πάλι στη διάθεση του κοινού κατά την διάρκεια της βραδιάς.
Νεώτερη πληροφόρηση από την lemonde.fr αναφέρει ότι μέσω του ανώνυμου τηλεφωνήματος δόθηκε προειδοποίηση για «τρομοκρατικό χτύπημα».
Ανάλογη εκκένωση στον Πύργο του Άιφελ και σε άλλα κεντρικά σημεία του Παρισιού είχε συμβεί, τελευταία φορά, τον Σεπτέμβριο του 2010, ευτυχώς χωρίς επακόλουθα.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)