Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10/03/13.Το κίνημα Επανέρχεται,παρά την Κρατική Τρομοκρατία!



'Ανθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των "Αγανακτισμένων" με το σύνθημα "Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!" και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα. Καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις που έριξαν και χημικά για να απομακρύνουν τον κόσμο προς την πλατεία Συντάγματος





Δείτε παρακάτω το χρονικό και βίντεο/φωτογραφίες με το φακό του left.gr

To ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ

Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με πανό και συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο "Αθηνά" και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Από τη συγκέντρωση διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφ. Αμαλίας.



Με μπαλόνια, χρώματα, αυτοσχέδια πλακάτ παρέμειναν στο σημείο, όταν περίπου στις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του 'Αγνωστου Στρατιώτη. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας αλλάζοντας τη θεματική των συνθημάτων τους, από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή.



Στις 8.15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

Μετά τις 9 το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ στην περιοχή παραμένουν συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις.


* * *


Φωτ. - βίντεο: Αγγ. Καλοδούκας
Σχετικές φωτογραφίες και εδώ

ΜΑΤατζής προσπαθεί να φιμώσει προσαχθέντα για να μη φωνάξει το όνομά του

9.25 μ.μ. Παρά την ένταση και την επιχείρηση εκκαθάρισης, παραμένουν στο Σύνταγμα κάποιοι διαδηλωτές. 

8.55 μ.μ. Μία ακόμα ειρηνική συγκέντρωση έλαβε τέλος μετά την επιχείρηση διάλυσής της από τα ΜΑΤ. 

8.27 μ.μ. Ο νεαρός διαδηλωτής που συνελήφθη φώναζε: ¨"Με χτυπήσανε. Το όνομα μου ειναι Α. Σ. Με χτυπήσανε. Βαράνε στο κεφάλι" (από alterthess.gr)

8.25 μ.μ. Νέα ένταση στο Σύνταγμα μετά την σύλληψη ενός νεαρού από μία ολόκληρη διμοιρία ΜΑΤ. Ψεκασμοί σε διαδηλωτές και σε δημοσιογράφοους (από @doleross)

8.23 μ.μ. Ψέκασμα στην Αμαλίας - Ο κόσμος αποχωρεί προς Σύνταγμα @dromografos

8.16 μ.μ. Ανοίγουν το ένα ρεύμα και σπρώχνουν τον κόσμο της Αμαλίας @dromografos


bikers joined us! pic.twitter.com/LtVmAXHv9C
View image on Twitter


8.10 μ.μ. Ξεσηκωθείτε @dromografos


 8.02 μ.μ. Η αστυνομία κρατάει την Αμαλίας αποκλεισμένη κ δεν αφήνει τον κόσμο να πλησιάσει, τον απωθεί διαρκώς προς Πλατεία@thesspirit




left.gr



7.45 μ.μ. Απόπειρες τρομοκράτησης των διαδηλωτών από τα ΜΑΤ. Απέναντι σε ένα ειρηνικό πλήθος που πολλαπλασιαζόταν, η αστυνομία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος, δημιουργώντας μικροεντάσεις, με αποτέλεσμα πολλοί από τους διαδηλωτές να αρχίσουν να αποχωρούν. Παρ΄ όλα αυτά, μεγάλο μέρος του κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα.


Πιστοί στο ραντεβού τους το απόγευμα της Κυριακής οι "Αγανακτισμένοι" οι οποίοισυγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στο Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ έριξαν  χημικά για να απομακρύνουν το πλήθος ωστόσο οι Αγανακτισμένοι δεν έφυγαν. Κλειστές παραμένουν Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας ενώ πρι λίγο έφτασαν και οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές.
Φωτογραφία για Συμβαίνει Τώρα: Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Με κεντρικό σύνθημα «φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!» οι αγανακτισμένοι έδωσαν μέσω facebook νέο ραντεβού στο Σύνταγμα για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα με αποτέλεσμα να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας. Με εντολή της αστυνομίας διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή.


Γρήγορα ξεκίνησε ένταση καθώς τα ΜΑΤ πρσπάθησαν να απωθήσουν τον κόσμο που βρισκόταν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Έριξαν χημικά στο συγκεντρωμένο πλήθος και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Δείτε το βίντεο από την ώρα της έντασης





Παρά την ένταση και τα χημικά οι Αγανακτισμένοι δεν απομακρύνθηκαν από το Σύνταγμα και αυτήν την ώρα παραμένουν ακόμη κλειστές Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας ενώ έγινε και μία προσαγωγη.

Στη συνέχεια έφτασαν και οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές οι οποίοι έκαναν πορεία με τις μηχανές τους.

Δείτε τη βίντεο από τη μοτοπορεία



Δείτε το βίντεο από την επιστροφή των Αγανακτιμσένων στο Σύνταγμα



Από τις 18:00 κόσμος άρχισε να καταφτάνει στο Σύνταγμα.










Υπολογίζεται πως οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 1.500.





ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΥΜΟΥΛΕΑ ΙΩΑΝΝΑ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)