Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Aναστασιάδης: «Βγήκαμε λαβωμένοι αλλά όρθιοι» (βίντεο)



Επιδίωξή μας η σωτηρία της πατρίδας μας, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκινώντας το διάγγελμά του στον κυπριακό λαό, ενώ αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει ποινική διαδικασία για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών.


«Η συμφωνία είναι οδυνηρή αλλά υπό τις περιστάσεις ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε να έχουμε. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν πως θα ήταν η επομένη χωρίς συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, «αντλούσα δύναμη από τη θέλησή σας να ξεπεραστεί το εμπόδιο.

«Βγήκαμε λαβωμένοι αλλά όρθιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι  από αύριο αρχίζει μια νέα περίοδος για την Κύπρο.

Ήμουν υποχρεωμένος, είπε, «να πάρω δύσκολες αλλά και τολμηρές αποφάσεις».

 Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι με τη δανειακή σύμβαση εξασφαλίζουμε 10 δισ. ευρώ ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές,

Ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε ότι πρέπει να εργαστούμε μαζί για να πετύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, να συμπαρασταθούμε στους συμπατριώτες μας που θα έχουν ανάγκη, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστούν όλα τα Ταμεία Πρόνοιας.

«Όλες αυτές τις ημέρες ακούστηκαν φωνές για έξοδο της χώρας από το ευρώ», είπε, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αποστασιοποίηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια θα απαντούσε στην κρίση

Ο κ. Αναστασιάδης, προανήγγειλε ότι θα ξεκινήσει ποινική διαδικασία για την παραπομπή των υπευθύνων για την κρίση στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.Το υπουργικό συμβούλιο θα διορίσει ειδικούς ερευνητές για την αναζήτηση ευθυνών, τόνισε.

«Η πατρίδα μας πέρασε και χειρότερα. Ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Συμπατριώτες κουράγιο και δύναμη. Είμαστε λαός που δεν ανέχεται την περιφρόνηση», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.



Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)