Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Συγκεντρώσεις σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 10 Μαρτίου (νεότερα)


Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι πλατείες της Ελλάδας παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη.
Εχει ξεκινήσει από τις 6 μ.μ. η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

7.32 μ.μ. Εφτασαν και οι Μοτοσυκλετιστές που φυσικά μετά από μικρή ένταση σταμάτησαν μπροστά στα ΜΑΤ @dromografos


7.30 μ.μ. Xωρίς σχόλια @MakisSinodinos






7.15 μ.μ. Τα ΜΑΤ σχημάτισαν ένα Π μπροστά στη Βουλή (@dromografos)




7.10 μ.μ.: Η αστυνομία απωθεί τους συγκεντρωμένους από τη Λ. Αμαλίας για να «μην κλείσει ο δρόμος». Τα σχετικά tweet:


Η αστυνομια προκαλει, σπρωχνει και διωχνει τον κοσμο απο την Αμαλιας. Μηδενικη ανοχη, δε λες τιποτα. Χωρις καμια προκληση. 

Με ασπίδες κ "κάποιους ψεκασμούς τα ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την λ. Αμαλίας προς την πλατεία Συντάγματος 

Φωτογραφίες του @dromografos, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά

Embedded image permalink
7.10 μ.μ. Από μια τέτοια συγκέντρωση δεν θα μπορούσε να λείπει το θέμα των μεταλλειών χρυσού και της άγριας καταστολής εναντίον των κατοίκων για να περάσουν τα εργολαβικά σχέδια, εγχώρια και διεθνή. Η φωτό με το πανό της Επιτροπής Αλληλεγγύης Αττικής στη Χαλκιδική,  από 
--------------------

Οι Έλληνες παίρνουν αυτή τη φορά τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά των πολιτικών λιτότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που συμμετείχαν ενεργά στο «πρώτο Σύνταγμα», στις γενικές συνελεύσεις και τις ομάδες εργασίας, πρόκειται για προσπάθεια που μόλις ξαναρχίζει, μετά από τη σιωπή δύο χρόνων και παρά την επιδείνωση της ζωής των ανθρώπων,  με στόχο σύντομα να γιγαντωθεί και πάλι ως κίνημα, και από «αγανακτισμένοι» να γίνουν και πάλι «αποφασισμένοι». Όπως συνέβη την άνοιξη του 2011, εν καιρώ πρώτου Μνημονίου, όταν ξεκίνησε από λίγους διαδηλωτές έξω από την ισπανική πρεσβεία, για να φτάσει ένα εκατομμύριο κόσμος στις μεγάλες συγκεντρώσεις του Συντάγματος και την βίαιη καταστολή τους, τέλος Ιουνίου του 2011 -ενώ παράλληλα ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο- που έφεραν τη χώρα στα διεθνή πρωτοσέλιδα.
Το κάλεσμα στην κινητοποίηση της Αθήνας έγινε μέσω του Facebook, όπως και της Θεσσαλονίκης. Το ραντεβού διαμαρτυρίας δόθηκε στις 18.00, με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, καθώς «Η Άνοιξη των λαών έχει αρχίσει». Περίπου 40.000 άτομα προσκλήθηκαν, ενώ από τα μηνύματα που έγραψαν μέλη του group έγινε σαφές ότι η διαμαρτυρία δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης και της λιτότητας, αλλά και σε θέματα όπως η ιστορία με τα χρυσωρυχεία στην Χαλκιδική, το "σχέδιο Αθηνά" για την παιδεία, η καταστολή κ.α.
Επίσης, το παρών δίνουν και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας, οι οποίοι οργάνωσαν την 56η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής, με αναχώρηση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 18.30 για το Σύνταγμα. "Χωρίς κόμματα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές απλά σαν πολίτες για να φωνάξουμε ότι Φτάνει Πια με Φτώχεια, την ανεργία, τις αυτοκτονίες, ως εδω! Καιρός να φεύγουν!", τονίζουν. 
enet.gr
------------------------------

Embedded image permalink

Και το μόνο επιχείρημα που έχει να αντιτάξει η κυβέρνηση... φωτό από 



 Embedded image permalink

18.35 Μόλις έκλεισε η Αμαλίας



18.34 Και ένα πανό που πετάει


 

18.25 Εγώ θα μείνω



18.00 Τα πρώτα πανό άνοιξαν στο Σύνταγμα


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)