Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέος Πάπας ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο

Νέος Πάπας ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε ΜπεργκόλιοΟ νέος Πάπας είναι ο 76χρονος Αργεντινός Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο οποίος επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από Ποντίφικα. Ο Μπεργκόλιο, ο πρώτος Πάπας από τη Λατινική Αμερική



και ο πρώτος Ιησουίτης, συγκινημένος, ταπεινός και μειλίχιος, χαιρέτησε τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους ευλόγησε, εν μέσω ζητωκραυγών και χειροκροτημάτων.

«Αδελφοί και αδελφές, καλησπέρα. Ξέρετε ότι το καθήκον του κονκλάβιου είναι να δώσει έναν επίσκοπο στη Ρώμη. Φαίνεται ότι οι αδελφοί μου καρδινάλιοι πήγαν να τον φέρουν σχεδόν από την άκρη του κόσμου. Όμως είμαστε εδώ. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Πρώτα απ' όλα όμως θα ήθελα να προσευχηθούμε όλοι μαζί για τον Βενέδικτο», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπεργκόλιο, ο οποίος στη συνέχεια είπε το «Πάτερ Ημών».
«Και τώρα ξεκινάμε μαζί αυτή τη διαδρομή, της εκκλησίας της Ρώμης, επίσκοπος και λαός, μια (διαδρομή) αδελφοσύνης, αγάπης, πίστης μεταξύ μας...Ας προσευχηθούμε για μας, ο ένας για τον άλλο. Για όλο τον κόσμο... Ελπίζω να είναι αποδοτική αυτή η διαδρομή της εκκλησίας που ξεκινάμε μαζί σήμερα», είπε ο Μπεργκόλιο, δίνοντας το στίγμα του ποντιφικάτου του.
Ακολούθως, πριν ευλογήσει τους πιστούς, τους ζήτησε πρώτα να προσευχηθούν σιωπηρά για τον ίδιο. Μετά το πέρας της ευλογίας, ευχαρίστησε ξανά το πλήθος που φώναζε «ζήτω ο Πάπας!», είπε «θα τα πούμε σύντομα», προσθέτοντας ότι αύριο θα προσευχηθεί στην Παναγία. Έπειτα καληνύχτησε και ευχήθηκε «καλή ξεκούραση».
Ο Μπεργκόλιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παραιτηθέντα Βενέδικτο και αναμένεται να τον συναντήσει μέσα στις επομένες ημέρες, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ο οποίος ανακοίνωσε πως αυτή την Κυριακή θα ακουστεί από το νεοεκλεγέντα Ποντίφικα και το πρώτο «angelus» (προσευχή). Tην Τρίτη, 19 Μαρτίου, στις 9.30 (τοπική ώρα) θα τελεστεί και η λειτουργία, που θα σημάνει την επίσημη ανάδειξη του Μπεργκόλιο στην κορυφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
imerisia-ver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)