Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

τιποτε δεν τελειωσε ,για την χρεωκοπια λεει η moodys


αθήνα: Η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου για τη στήριξη της Ελλάδας είναι «ένα σημαντικό βήμα μπροστά», ωστόσο ο κίνδυνος της χρεοκοπίας ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της «αναγκαστικής ανταλλαγής» (distressed exchange), όπως χαρακτηρίζει το PSI, παραμένει υψηλό, τονίζει ο οίκος Moody's, στην εβδομαδιαία έκθεση του Weekly Credit Outlook.

Παράλληλα, εκτιμά ότι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ίσως ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι η κερδοφορία τους θα παραμείνει υπό πίεση για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Σημειώνεται ότι μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch την περασμένη εβδομάδα, κατά 3 βαθμίδες σε «C», ανάλογες κινήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες τόσο από την Moody's όσο και από την Standard & Poor's.

Συγκεκριμένα, η αναλύτρια Σάρα Κάρλσον εκτιμά ότι μετά την ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI το ελληνικό χρέος θα παραμείνει μεγάλο για πολλά χρόνια και πως η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές όταν τελειώσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας (σ.σ. το 2014).
http://oikonomytod.blogspot.com/2012/02/moodys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)