Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Βόζενμπεργκ: Τα μυστικά κονδύλια στο υπ. Εξωτερικών υπερδιπλασιάστηκαν

Βόζενμπεργκ: Τα μυστικά κονδύλια στο υπ. Εξωτερικών υπερδιπλασιάστηκαν

Για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, μετά τις ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή για το θέμα.
Τα μυστικά κονδύλια διπλασιάστηκαν το2011 όπως ισχυρίστηκε η κυρία Βόζεμπεργκ, καταθέτοντας το πρωί στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.
Η κυρία Βόζενμπεργκ εκλήθη να καταθέσει, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τα μυστικά κονδύλια, η οποία επεκτάθηκε και για το χρονικό διάστημα μετά το 2009, εκτός της περιόδου δηλαδή 2004-2007 που ήταν το αρχικό αντικείμενο ποινικής διερεύνησης.
Μετά τα στοιχεία ωστόσο που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας υπερβάσεις στα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών της τάξης του 270% εντός του 2009 και του 2010, οι οικονομικοί εισαγγελείς έστρεψαν το ενδιαφέρον τους και σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Έτσι άρχισαν την εξέταση μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και την κυρία Βόζενμπεργκ, η οποία κάνει λόγο για διπλασιασμό των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών το 2011, ενώ και το 2010, σύμφωνα και με τις ερωτήσεις της στη Βουλή, από τα 18 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί δόθηκαν τελικά 68 εκατομμύρια, υπέρβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)