Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

το πασοκ χιλια κομματια!!

Το ΠαΣοΚ σε κατάσταση νευρικής κρίσης

Ανακατατάξεις δυνάμεων, παρασκηνιακές επαφές και συντροφικά μαχαιρώματα
νακατατάξεις δυνάμεων σημειώνονται στο ΠαΣοΚ όσο καθυστερούν οι εκλογές για την αλλαγή ηγεσίας. Ο αναβρασμός υπάρχει κυρίως στην πρώην «παπανδρεϊκή» ομάδα, η οποία αδυνατεί προς το παρόν να βρει κοινό βηματισμό. Οι διαγραφές από την ΚΟ του κ. Χ. Καστανίδη, τη κυρίας Λούκας Κατσέλη και άλλων βουλευτών, οι οποίοι διατηρούσαν κριτική στάση απέναντι στο μνημόνιο, άνοιξαν από τη μια πλευρά το δρόμο για νέες εκφράσεις εντός ή εκτός ΠαΣοΚ και από την άλλη τη συζήτηση για την μελλοντική ταυτότητα του κόμματος.

Ο κ. Χρ. Παπουτσής με τις κινήσεις του ενισχύει τη φημολογία για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ. Την ίδια ώρα ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, με τον οποίο είχαν παράλληλο κομματικό βίο για πολλά χρόνια, με επιστολή του προς τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Μιχ. Καρχιμάκη παραιτήθηκε από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου διατυπώνοντας αιχμές κατά πάντων.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε διαμηνύσει ότι σε μια ενδεχόμενη διαμάχη Ευ. Βενιζέλου -Ανδ. Λοβέρδου θα στήριζε τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών. Η συμπόρευση των δύο πολιτικών άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού και τώρα ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος ορίζει μια συμπαγή ομάδα περίπου 50 ατόμων στο Εθνικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο.
Η συζήτηση για τα χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία του ΠαΣοΚ απασχολεί τα περισσότερα στελέχη, μεταξύ των οποίων και τους διαγραφέντες. «Ακούω ότι παίζουν πολύ με εμάς», δήλωσε ο κ. Λ. Μίχος, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία για την έγκριση του νέου μνημονίου ακολουθώντας τον κ. Καστανίδη. «Δηλαδή», συνέχισε, «κάποιος λέει να έρθουν, κάποιος λέει να μη γυρίσουν, κάποιος λέει εγώ δε θα δεχτώ. Τους συνιστώ να πάνε να μετανοήσουν και να κοινωνήσουν να σώσουν την ψυχή τους και την πολιτική τους αξιοπρέπεια και εμείς θα δούμε τι θα κάνουμε με την δική μας ψυχή και την ψυχή του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)