Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Υπό καταρρακτώδη βροχή οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας


Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα οι δυο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (στα Προπύλαια), ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

    Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της τόνισε ότι «είναι προσχηματικό ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία, αντιθέτως θα οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση προς όφελος της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου».

    Ανέφερε ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να αποτραπεί η εφαρμογή τους (σ.σ. των μέτρων) υπογραμμίζοντας πως η προσπάθεια του λαϊκού κινήματος για ανατροπή της κυβέρνησης και της τρόικας, πρέπει να είναι συνεχής.

    Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί νέα συγκέντρωση, παράλληλα με τη συγκέντρωση που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρών.

    Κοινή συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι διαδηλωτές, που αγνόησαν την ισχυρή βροχόπτωση και έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, φώναζαν συνθήματα ενάντια στα νέα μέτρα σε όλη τη διαδρομή της πορείας προς την πλατεία Συντάγματος.

    Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι την ώρα που περνούσε από την Πανεπιστημίου η πορεία του ΠΑΜΕ, μερίδα των διαδηλωτών φώναξαν κατ΄ επανάληψη το σύνθημα "εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνο δρόμος είναι ενότητα και πάλη".
http://www.express.gr/news/ellada/562013oz_20120206562013.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)