Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Βροχή παραιτήσεων στην κυβέρνηση

Βροχή παραιτήσεων στην κυβέρνηση

Παραιτήθηκαν η Μ. Ξενογιαννακοπούλου και οι 4 βουλευτές του ΛΑΟΣ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Ροντούλης, Γεωργίου). Αναμένεται παρέμβαση Παπαδήμου στη Βουλή. Από Δευτέρα ο ανασχηματισμός.

Τριγμοί στην κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μετά το τελεσίγραφο του Eurogroup για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υπέβαλαν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς επίσης το τέταρτο στέλεχος του ΛΑΟΣ, Γ. Γεωργίου, από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθν. Άμυνας.
Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκφράζοντας τη διαφωνία της με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

"Πράσινο φως" από το υπουργικό για το νέο Μνημόνιο

Κυριακή ψηφίζεται το νέο Μνημόνιο και Δευτέρα ανασχηματισμός. Αυτό είναι –εκτός αν υπάρξουν απρόοπτα– το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, καθώς το υπουργικό συμβούλιο χαρακτηρίστηκε από το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στους υπουργούς του («όποιος δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα δεν έχει θέση στην κυβέρνηση», «είναι σαφές ότι δεν μπορούν να σηκώσουν όλοι το βάρος αυτής της ευθύνης») και από τους δραματικούς τόνους του («η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε»).

Ανάλογου περιεχομένου θα είναι και το διάγγελμα που θα απευθύνει το Σάββατο ο Λ. Παπαδήμος. Ο βασικός λόγος είναι να απευθυνθεί στους πολίτες και να εξηγήσει την αναγκαιότητα των μέτρων, αλλά και τις συνέπειες από μια πιθανή χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα, όμως, θα θέσει μέσα από αυτό προ των ευθυνών τους και τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)