Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Φυσικός αυτουργός της ελληνικής τραγωδίας ο Ε. Βενιζέλος!



Σκιαμαχεί με τη δραχμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που η πολιτική του οδηγεί στη χρεωκοπία. Και εμμένοντας στον μονόδρομο της τρόικας, είναι έτοιμος να τα δώσει όλα, αλλά όχι να αλλάξει πολιτική και να πάρει ρίσκα, όπως του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να καταφύγει σε επικοινωνιακά σχήματα "από τη μία το ευρώ και από την άλλη η επιστροφή στη δραχμή" και δεν παραδέχθηκε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.
"Σταματήστε τη διαπραγμάτευση, μας οδηγείτε στη χρεωκοπία"
"Μας οδηγείτε και στη στάση των πληρωμών και στην έξοδο από το ευρώ με την πολιτική σας και στη χρεωκοπία με την πολιτική σας και είστε απόλυτα υπεύθυνος γι’ αυτή την πορεία του τόπου", τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "φυσικό αυτουργό" της τραγωδίας που ζει ο λαός τον Ε. Βενιζέλο και "ηθικό αυτουργό" τον Γ. Παπανδρέου.
Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τα μέτρα που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. "Διακόψτε τώρα αυτή τη διαπραγμάτευση - παρωδία και πάμε σε κάλπες να μιλήσει ο λαός και έτσι μόνο θα μπει ο λαός, ο άνεργος, ο εργαζόμενος, ο χαμηλόμισθος στην αίθουσα της διαπραγμάτευσης", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι "κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων". Τόνισε ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν κάνει καμία διαπραγμάτευση και υπενθύμισε ότι από τον Αύγουστο με επιστολή του είχε συμφωνήσει την υπαγωγή του ελληνικού δανείου στο αγγλικό δίκαιο.
 Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να σταματήσει η κυβέρνηση να εκβιάζει τον λαό και ξεκάθαρα πρότεινε: "Ε, ναι λοιπόν, εμείς σας λέμε να μην πάρετε τα λεφτά. Πόσο πιο απλά να σας το πούμε;". Συμπλήρωσε δε ότι το 90% των χρημάτων που θα πάρουμε θα πάνε για τόκους, χρεολύσια και για τις τράπεζες, όπως το 85% των χρημάτων που πήραμε μέχρι σήμερα πήγε για να αποπληρώνουμε παλιότερα δάνεια.
"Είναι περίσσεια θράσους να βγαίνετε αυτή τη στιγμή κουνώντας το δάκτυλο, τη στιγμή που είστε ο φυσικός αυτουργός της τραγωδίας, που έχετε βυθίσει τον ελληνικό λαό δυο χρόνια τώρα σε μια πρωτοφανή περιδίνηση", του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.
. Ο Αλ. Τσίπρας του πρότεινε να διεκδικήσει η Ελλάδα αυτό που έκανε η Γερμανία του 1953 για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα χρέους: μορατόριουμ και πολυμερή διαπραγμάτευση με άλλες 23 χώρες (και με την Ελλάδα), διαγραφή του 50% του χρέους της χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, και με ρήτρες ανάπτυξης για να αποπληρώνει με χαμηλά επιτόκια εφόσον έχει ανάπτυξη.
Κατά τα λοιπά, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι γύρω στα 50 δισ. ευρώ αποσύρθηκαν από τις τράπεζες και βρίσκονται στα σπίτια των Ελλήνων. Από τα τέλη του 2009 αποσύρθηκαν 65 δισ. και τα 16 πήγαν στο εξωτερικό με εμβάσματα. Εξ αυτών το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) στην Ελβετία.
Ο Αλ. Τσίπρας του επεσήμανε ότι αυτά "θα είναι πλούσιο υλικό προς διερεύνηση των οικονομικών εισαγγελέων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)