Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μικροένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα στις 19 02 12

Ενταση και προσαγωγές στο κέντρο
Μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Σύνταγμα, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να ανοίξουν την Λ. Αμαλίας.Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές. 

Μετά τις 21.00 οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών από την πλατεία και επικράτησε ένταση. 

Κατά την αποχώρηση ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με τη χρήση χημικών. 

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν νεαροί πέταξαν αντικείμενα, νεράτζια και καπνογόνα κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στο Σύνταγμα. 

Μέλη τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, των ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων συλλογικοτήτων και σωματείων, μεταξύ των οποίων και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους Ευρωπαίους «που με τις χθεσινές δυναμικές κινητοποιήσεις τους με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», έστειλαν ένα ηχηρό πρώτο μήνυμα, όπως είπαν, προς την ηγεσία της ΕΕ, αλλά και προς όλο τον κόσμο».«Συνεχίζουμε με αλλεπάλληλες και παρατεταμένες κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές μας που διαδήλωσαν εχθές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γ. Καλομοίρης και υπογράμμισε την ανάγκη για συγκρότηση ενός «πανευρωπαϊκού μετώπου ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για την υπεράσπιση κοινωνικών και εργατικών κεκτημένων και δικαιωμάτων».

Εκπρόσωποι των συνδικάτων εξήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων στα μέσα της εβδομάδας, κατά της ψήφισης του προσαρμοστικού νόμου που κατατίθεται αύριο στη Βουλή και νέα δυναμική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 29 Φεβρουαρίου ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή ομάδες της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, προσήγαγαν από διάφορα σημεία της Αθήνας συνολικά 60 ατομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, για εξακρίβωση στοιχείων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και το πιθανότερο είναι ότι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης. Λίγο μετά τις 15.30 έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο, ενώ στο Μοναστηράκι θα παραμείνει κλειστό και το Μετρό και ο ΗΣΑΠ. Εκπρόσωποι των εργαζομένων του Μετρό και της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν την απόφαση της ΕΛΑΣ να κλείσει προληπτικά τους σταθμούς και να προχωρήσει σε προσαγωγές, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αυταρχισμό και όργιο αστυνομοκρατίας που στόχο έχει να εμποδίσει τον κόσμο να διαδηλώνει ειρηνικά».
Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από την ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ. Περίπου 2.000 πολίτες όλων των ηλικιών εξέφρασαν εκ νέου την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα, με πανό και ευφάνταστα πλακάτ και μετά από τρεις περίπου ώρες αποχώρησαν.

Συλλαλητήριο και στη ΘεσσαλονίκηΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου και στην τρόικα. 

Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)